Екологічна проблема одна з найгостріших проблем сучасного суспільства. Навколишнє середовище невпинно змінюється, в тому числі внаслідок діяльності людини. Навіть малі зміни в екосистемі можуть спричинити величезні катастрофи і трагедії – зараз і в майбутньому. 

Саме екологія була основною темою на засіданні в дискусійному кіноклубі DOCUDAYS UA, яке відбулося 11 червня.

Спочатку ми поговорили про охорону навколишнього середовища, як глобальну проблему людства. Більш детально зупинились на біосферних заповідиках України - взагалі, та  "Асканію-Нова" зокрема. Потім відповідали на питання екологічної вікторини, що  позитивно налаштувало аудиторію.

А далі перейшли саме до перегляду стрічки українського режисера Андрія Литвиненка "Заповідник Асканія".

Сюжет фільму розгортається навколо чотирьох героїв із цілковито різними характерами, долями та цілями. Проте їх поєднує одне – бажання зберегти життя серед найбільшої в Україні оази, що наразі стрімко втрачає свою унікальність.

Після перегляду кожний із присутніх відповів на питання : "Що найбільше мене вразило у фільмі?"

Висновки були такими: "Сумно дивитися на занепад заповідника. Поряд з прекрасною природою ми бачимо і сміття яке залишають відвідувачі, очевидне недофінансування, людей які працюють на власному ентузіазмі.  Але життя продовжується, заповідник живе і буде жити та захищати унікальну екосистему та  різноманіття фауни з усього світу."

  

  

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 189 | Додав: cbstolstogo | Дата: 11.06.2022 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Неділя, 05.05.2024