15:51
ПУБЛІЧНА РОЗМОВА "ПЕРЕ-ЙМЕНУВАННЯ"

Бібліотекарі Шосткинської міської бібліотеки на чолі з керівником Світланою Портянко долучилися до публічної розмови «Пере-йменування» від Української бібліотечної асоціації.

Вероніка Селега, засновниця ГО «Бібліотека майбутнього», зазначила: «Сьогодні, коли відбувається повномасштабна військова агресія росії проти України, що супроводжується численними злочинами проти людяності з боку російського військово-політичного керівництва, важливого значення набуває припинення возвеличування російської культури в українському просторі».

Оксана Бруй, Президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація, порушила питання присвоєння бібліотекам імен діячів, які зробили внесок у розвиток бібліотек, або письменників, пов’язаних з певним регіоном.

Якраз на часі й ініаціатива від центральної міської бібліотеки про присвоєння бібліотеці імені нашого видатного земляка Пантелеймона Куліша.

З 2006 року в бібліотеці працює музей Пантелеймона Куліша, проводиться дослідницька, просвітницька робота по вивченню життєвого, творчого шляху відомого земляка. Відбуваються конференції, друкуються збірки, постійно йде поповнення фондів музею, плідно бібліотека співпрацює з науковцями, кулішезнавцями з різних регіонів України. Тобто, є всі підстави для того, щоб бібліотека була перейменована і носила ім’я відомого земляка, уродженця селища Вороніж, Пантелеймона Куліша.

 

                                                                                             

                                                                                           

 

 

Переглядів: 138 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Субота, 04.05.2024