17:18
Он-лайн навчання для бібліографів Сумщини

16 березня спеціалісти Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Н.К. Крупської  підготували і провели для  бібліографів Сумщини он-лайн навчання «Інформаційне забезпечення потреб користувачів традиційними та інноваційними методами».

Навчання у такому форматі відбулося вперше і мало позитивний вплив на професійну діяльність бібліографів. Темами навчання стали:  «Інформаційне забезпечення користувачів – пріоритетний напрям діяльності ЦБС і районів», «Бібліографічний опис друкованих і електронних ресурсів» та  «Корпоративний підхід до створення і використання регіональних інформаційних ресурсів».

Завідувач відділу наукової інформації та бібліографії Сумської ОУНБ Н. А. Малус зупинилася на пріоритетних напрямках діяльності ЦБС, зокрема на якості сервісів бібліотечно-інформаційних послуг. Вона розповіла про впровадження інформаційних технологій у практику роботи бібліотек та зробила аналітичний огляд діяльності бібліотек області.

Головний бібліотекар сектору інформації  з питань культури та мистецтв Г.О. Федоренко звернула увагу на правильність бібліографічного опису традиційних та електронних ресурсів.

На особливостях використання регіональних електронних інформаційних ресурсів зупинилася завідувач відділу краєзнавчої літератури та бібліографії О.М. Малиш.

Інноваційними досягненнями у роботі поділилися бібліографи Сумської міської і Охтирської районної бібліотек. Спеціалістом Сумської міської бібліотеки були представлені кращі зразки краєзнавчих видань. А бібліограф Охтирської районної бібліотеки розповіла, як допомагає молодим авторам знайти своїх читачів на сайті «Клуб поезії».

     

Переглядів: 619 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 29.03.2024