У  2007 році, коли тривали зйомки цього фільму, кількість дітей-сиріт в Україні досягала 150 000 осіб.  Інтернати  були  переповнені,  а  робота приватних дитячих центрів не регламентувалася законодавчою  базою.  У  фільмі  розповідається
про  роботу  дитячого  денного  притулку  «Місто сонця», який існує в Донецьку з 2002 року, і про його вихованців.

Герой  фільму — підліток, у якого є мати і дід, але він мешкає в притулку для сиріт. Як таке могло статися? Чи існує така проблема в Україні — діти-сироти при живих батьках? Як допомагає держава, суспільство таким дітям?

26 березня відбулося чергове засідання дискусійного  кіноклубу  Docudays UA при Шосткинській міській центральній бібліотеці ім.Л.Толстого «Промінь» .

Зустріч як завжди пройшла дуже емоційно. Були порушені такі питання: Чи є в Україні проблема батьків і дітей? Чи можна бути сиротою при живих батьках? Як можна позбавити дитину комп'ютерної залежності? Проблемою виховання дітей повинна займатися держава чи сім'я? Чи є майбутнє у Василя?

Висновок який можна зробити наприкінці зустрічі - діти потребують уваги і любові з боку батьків, але і держава не повинна стояти осторонь проблеми. Треба розробити певні програми для дітей-сиріт, а також для дітей які потребують лікування від комп'ютерної залежності.

   

   

 

 

 

Переглядів: 624 | Додав: cbstolstogo | Дата: 26.03.2016 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Середа, 24.04.2024