Щороку відзначають українці на своїй землі і в зарубіжжі річницю від дня народження великого сина України, геніального поета і художника Тараса Шевченка. Ми називаємо його ще апостолом правди і свободи, нескореним борцем за волю України.

9 березня в  День народження Великого Українця  в бібліотеці ім.Л.Толстого розпачалися Шевченківські дні.

 

                  

Переглядів: 572 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.03.2016 | Коментарі (0)

9 березня у центральній міській бібліотеці відбулася презентація книги Геннадія Іванущенка «Сумчани в боротьбі за волю». Захід розпочався із вшанування пам’яті Великого Кобзаря Тараса Шевченка, 202-у річницю від дня народження якого ми відзначаємо сьогодні.
Найбільшим ідеалом для нього була Україна - вільна, нескорена, незалежна і сильна.
«На сьогодні питання відновлення історичної правди актуальне як ніколи. Для того, щоб відтворити історичну правду відкривають ті архіви, що були закриті довгі роки», – звернулась до присутніх провідний бібліотекар відділу обслуговування Тамара Четверикова, відкриваючи презентацію.
З автором книги, який нині живе і працює в Лондоні, спілкування відбулося за допомогою скайп-зв’язку. До збірки ввійшли 10 біографій героїв і подвижників українського визвольного руху – уродженців Сумщини. До бібліотеки на захід завітали люди, які безпосередньо долучилися до видавництва книги: Віктор Рог – головний редактор тижневика ОУН «Шлях перемоги», Ростислав Мартинюк – ініціатор видання, журналіст, продюсер телевізійних проектів та Олександр Вовк – історик, кандидат історичних наук.
Геннадій Іванущенко зазначив, що цією книгою хотів дослідити зв'язок поколінь. Адже і сьогодні на сході України патріоти відстоюють незалежність своєї країни. У збірці йдеться мова, зокрема, і про відважних юних розвідниць та зв’язкових-підпільниць з «Козачої ради» Марію Тарасенко та Настю Гудимович, які були родом із Воронежа Шосткинського району.
Між автором книги та присутніми на заході відбулася жвава розмова, яка затронула наболілі теми і про перейменування вулиць міста, і про виховання молоді на основі історичної правди.
Геннадій Іванович запевнив, що дослідження будуть продовжуватися, а нові інформаційні матеріали розміщуватимуться на «Сумському історичному порталі».
Після презентації всі бажаючі мали змогу придбати збірку «Сумщина в боротьбі за волю» .

http://ngu.gov.ua/ua/news/gvardiyci-shostkynshchyny-vidznachyly-202-richnycyu-vid-dnya-narodzhennya-tarasa-shevchenka - Центральна бібліотека ім.Л.Толстого на сайі НГУ(Національна Гвардія України)

 

   

 

   

 

                       

 

 

Переглядів: 688 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.03.2016 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 25.04.2024