Сьогодні, 24 березня, у Всесвітній день боротьби з туберкульозом,  у центральній міській бібліотеці пройшов урок здоров’я «Захисти себе від туберкульозу». Перед працівниками бібліотеки та студентами інформаційного факультету Уніварситету ІІІ віку  виступила лікар-фтізіатр Шосткинського міжрайонного противотуберкульозного диспансеру Юр’єва І.М.

Вона акцентувала увагу, що туберкульоз – одне з найдавніших інфекційних захворювань. Це хронічне інфекційне захворювання характеризується утворенням в органах специфічних запальних змін. Туберкульоз вражає практично всі органи і системи організму. Але найбільш частою локалізацією туберкульозу є органи дихання.

Але дотримуючись необхідих запобіжних заходів, можна убезпечити себе від небезпеки зараження. Боротьба з туберкульозом буде успішною тільки тоді, коли ми всі разом будемо дотримуватися правил боротьби з підступною хворобою і вимагати виконання їх від оточуючих.

Всесвітній День боротьби з туберкульозом відзначається за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я в день, коли німецький мікробіолог Роберт Кох оголосив про зроблене їм відкриття збудника туберкульозу і заснований для того, щоб закликати населення берегти власне здоров’я.

 

   

Переглядів: 632 | Додав: cbstolstogo | Дата: 24.03.2016 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 28.03.2024