14:47
DOCUDAYS UA

День пам’яті та примирення. Сумна і важлива дата, яка має нагадати всім нам про необхідність збереження миру на планеті та недопустимість війни. І особливо це зараз на часі , коли наша країна сама знаходиться у стані війни. Для перегляду і обговорення обрали фільм ПРОЄКТ«БАБЦЯ»(Режисер: Балінт Ревес).

Три онуки вирушають разом зі своїми бабусями в анархічну подорож у минуле – складне роуд-муві про міжпоколіннєвий діалог у Великобританії, Німеччині та Угорщині. «Проект «Бабця» – семирічне дослідження про те, як три молоді чоловіки приймають свою культурну спадщину через надзвичайні життя своїх бабусь: англійської шпигунки, танцівниці з нацистської Німеччини й угорки-комуністки, яка пережила Голокост. Фільм зачіпає класичні цінності і табуйовані історичні теми, і використаний у ньому метод не менш важливий, бо він дозволяє зрозуміти дух сучасної молоді.

Чудовий фільм, сподобався усім присутнім.  Обговорили питання: що найбільше запам'яталося і що найбільше вразило?

Звісно провели паралелі з теперішнім часом. Як легко все зруйнувати, і чи можливо потім побудувати заново. Скільки повинно минути років( і чи це можливо взагалі, бо зараз здається що такого не може бути ніколи) щоб сісти за один стіл і пити чай з ворогом. Понад 70, як у фільмі чи більше?

А ще привертають увагу відносини між бабусями і онуками такі відверті та трепетні. Не часто такі зустрінеш у повсякденному житті.

Взагалі то, фільм  змушує багато про що подумати, і розходилися всі з тим що будуть думати про побачене ще не один день.

  

  

 

Переглядів: 99 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 09.05.2024