Директор КЗ «Шосткинська публічна бібліотека» Світлана Портянко та провідні бібліотекарі установи взяли участь у онлайн-годині професійного спілкування «Правові аспекти роботи бібліотек в умовах воєнного стану», організованій Сумською обласною універсальною науковою бібліотекою. Це перше спілкування з циклу зустрічей, як зазначила Раїса Грицаєнко, заступниця начальника управління культури Сумської обласної держадміністрації.

Багато корисної інформації почерпнули з виступу «Проєкти, партнерство та актуальне законодавство під час воєнного стану - бібліотечній спільноті області» Ірини Варламової, провідного юрисконсульта КЗ «Сумська обласна універсальна наукова бібліотека». Зацікавила "шпаргалка" - український чат-бот для написання проєктів ProjectGuru. Обов’язково ним скористаємося!

Головний бібліотекар науково-методичного відділу Тетяна Грищенко звернула увагу, що на часі активізація діяльності хабів цифрової грамотності для всіх категорій користувачів та проведення навчань комп’ютерній грамотності. Приємно, що відзначили діяльність факультету інформаційних технологій Університету ІІІ віку, який понад 10 років діє на базі Шосткинської центральної міської бібліотеки.

Особлива увага була приділена і нещодавно прийнятій Урядом України Стратегії розвитку читання на 2023-2032 роки "Читання як життєва стратегія", основна мета якої – об'єднати українців, зробити читання усвідомлено обраним дозвіллям, способом саморозвитку та освіти. Згадали і про актуалізацію фондів, участь у соціальних дослідженнях.

Дякуємо організаторам і з нетерпінням чекатимемо наступних зустрічей!

  

Переглядів: 90 | Додав: cbstolstogo | Дата: 11.05.2023 | Коментарі (0)

 

 

Дуже приємно, що неординарна постать П. Куліша зараз як ніколи на часі. Про нього сперечаються, його цитують і вивчають, вивчають… намагаючись пізнати всю велич генія.

Ось і сьогодні до музею П. Куліша завітали учні Шосткинського НВК: сш І-ІІ ст.-ліцей , бо за висловами учнів « за підручниками не можна уявити , що ж за людина був наш земляк Пантелеймон Олександрович Куліш». Учні уважно слухали бібліотекаря, задавали безліч питань, із захопленням роздивлялись експонати і жваво фотографувались, переодягнувшись в костюми минулих часів. #Куліш

  

  

Переглядів: 76 | Додав: cbstolstogo | Дата: 11.05.2023 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Середа, 08.05.2024