13:06
День Соборності України - важлива віха в історії нашого народу

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України.

Саме цій знаменній події і був присвячений урок державності «Соборній Україні – слава, нині і повік», на який до центральної міської бібліотеки завітали представники влади, учні шкіл, громадськість міста.

Вони зібралися, щоб ще раз пригадати історію українського народу, вшанувати тих, хто розбудовував, відстоював незалежність України, боровся за її волю.

Ведучі заходу, вихованці станції Юних техніків, повідали про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу.

«Мабуть, не випадково вказаний день збігався з річницею історичного IV Універсалу Центральної Ради, згідно з яким УНР проголошувалась самостійною, незалежною державою. Отже, він мав стати днем подвійного всенародного свята – Незалежності й Соборності,» – акцентувала бібліотекар Олександра Дерев’янко.

Наприкінці учасники заходу разом проспівали Гімн України.

«Від нашого молодого покоління залежить, якою буде наша держава. А держава, як і родина, має бути єдиною, дружною, сильною, здоровою і щасливою,» - зазначила керівник Станції юних техніків Тетяна Манакова.

Захід було підготовлено та проведено учнями 6-В класу спеціалізованої школи №1(класний керівник Світлана Григорівна Кочубей) та вихованцями Станції юних техніків.

  

 

  

 

 

 

Переглядів: 491 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 25.04.2024