У фойє центральної міської бібліотеки справжня мистецька феєрія. Адже 11 січня відкрилася народознавча виставка «Покликані творити красу». Це жіночий клуб «Відрада» (смт. Вороніж) презентує виставку робіт своїх майстринь. Тут і ляльки-мотанки, обереги, вишиті рушники, картини, вироби із солоного тіста, ажурні ялинкові прикраси .

Натхненницею в усіх добрих справах і керівником «Відради» всі ці роки є Ніна Полякова.

На зустріч з улюбленим жіночим клубом прийшли представники влади, колеги, друзі, однодумці  щоб привітати, підтримати і побажати нових творчих звершень.

«Вчора я мала можливість познайомитися з експозицією цієї виставки. І уявіть: відкриваю двері – а на зустріч українка з короваєм. Я і зупинилася. Це – настільки вражаюче, настільки професійно, настільки все довершено і естетично гарно. І переходячи від одного виробу до іншого, будь це рушничок, або лялька, або вишивка, або інший якийсь виріб – від нього віє теплом, любов’ю. Стояла б, милувалася і не відходила.

Дорогі майстрині! Ви робите дуже корисну і важливу справу, особливо для нашого молодого покоління. Ви не тільки надихаєте їх не забувати народні традиції, а й заохочуєте, щоб і вони займалися цим. А це  багато значить», - зазначила на відкритті виставки заступник міського голови Ніна Сиваєва.

Перший заступник голови Шосткинської районної державної адміністрації Ігор Волинець зауважив, що майстринь жіночого клубу «Відрада» об'єднує світле, чисте почуття любові до України, до всього національного, любові до рідної землі, а їх роботи викликають захоплення.

Гарними словами, квітами, музичними подарунками вітали майстринь «Відради». Тетяна Кролевецька зазначила, що " ці жіночки все вміють, все знають, завжди в тренді" і побажала, щоб  вони ще довгі роки радували нас своєю творчістю.

Продемонстрували майстрині і свої кулінарні вміння, запропонувавши відвідувачам виставки скуштувати смачні українські страви.

Для того, щоб побачити таку красу, не треба їхати кудись далеко. Вона поруч. Не пропустіть нагоди! Ознайомитися з експонатами цієї чудової виставки можна до 10 лютого.

  

  

  

 

 

 

Переглядів: 543 | Додав: cbstolstogo | Дата: 12.01.2018 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Субота, 20.04.2024