Урок пам`яті «Трагедія Крут: крізь призму минулого і сучасного», який пройшов у 8-х класах ліцею, був присвячений 100-річчю знаменної битви під Крутами.  Саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

 Бібліотекар відділу обслуговування центральної міської бібліотеки Олександра Дерев’янко провела історичні паралелі між подіями початку 1918 року та реаліями сьогоднішнього дня. Вона зазначила, що Крути увійшли в історію України, як символ національної честі. Ті, хто загинув у битві під Крутами назавжди залишаться в нашій пам'яті. Вони полягли, щоб ми сьогодні жили у вільній і незалежній Українській державі.

 «Бій під Крутами ознаменував усвідомлення українцями права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. І сьогодні також стоїть завдання подальшого зміцнення й розбудови Збройних Сил України як запоруки незалежності України», - зазначив учасник АТО Віталій Ляшок, який також був присутній на уроці пам`яті.

Наприкінці заходу ліцеїсти переглянули документальний фільм «Крути. Захист незалежності».

   

Переглядів: 463 | Додав: cbstolstogo | Дата: 29.01.2018 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 19.04.2024