Саме так ми назвемо інформаційний блок до Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності – 2020. Він у розпалі, далі будуть нові корисні повідомлення. А все для того, щоб вміти знаходити, аналізувати, використовувати величезний потік інформації.

Інформаційний блок № 1. Онлайн-курси з медіаграмотності
VERY VERIFIED: ОНЛАЙН-КУРС З МЕДІАГРАМОТНОСТІ

https://verified.ed-era.com/ua

Як орієнтуватися в інформації довкола та як розпізнавати дезінформацію та пропаганду. Курс доступний українською та англійською мовами.

ФАКТЧЕК: ДОВІРЯЙ-ПЕРЕВІРЯЙ
https://courses.ed-era.com/…/course-v1:VOXU-EdEra+Fac…/about
Втомилися від інтернет-фейків, маніпуляцій ЗМІ та брехні політиків? Хочете навчитися відрізняти брехню від правди? Практичні поради, реальні приклади та корисні інструменти у першому українському онлайн-курсі з фактчекінгу!

МЕДІАГРАМОТНІСТЬ: ПРАКТИЧНІ НАВИЧКИ
https://courses.prometheus.org.ua/…/course-v1:CZ+MEDI…/about

Цей курс – авторська розробка відомого політолога, викладача, автора досліджень гібридної війни Євгена Магди. Курс присвячений медіаграмотності та головним викликам сучасного світу – дезінформації та фейкам.
Мета курсу – надати слухачам зручний інструментарій для вивчення медіаграмотності заради втілення його принципів та засад в українському суспільстві.

КУРС МЕДІАГРАМОТНОСТІ ДЛЯ БАТЬКІВ
http://besttest.tilda.ws/page7261342.html#rec157342326

Навчитися орієнтуватися в величезних обсягах інформації, левова частка котрої фейки та маніпуляції – одна із головних компетенцій майбутнього. Ми повинні навчитися цьому самі та навчити своїх дітей.

 

 

Переглядів: 269 | Додав: cbstolstogo | Дата: 26.10.2020 | Коментарі (0)

Не просто платформа, а найпопулярніший корпоративний сервіс. У всіх перевагах роботи і навчання переконалися шосткинські бібліотекарки. З якого боку заходити на платформу і що з нею робити навчала Галина Москаленко. Програма справді відмінно підходить для роботи та навчання. Одразу спробували створити обліковий запис і підключитися до відеозв’язку за допомогою посилання.
А ще молодь по всьому світу використовує Zoom для заочних побачень, за допомогою сервісу влаштовують дні народження і заочні вечері з сім'єю та родичами.
У жовтні цього року сервіс для відеоконференцій Zoom отримав велике оновлення. Одним з нововведень став запуск платформи OnZoom.
Ще одна новинка - інтеграція зі сторонніми сервісами. Функція отримала назву Zapps. Користувачі зможуть прямо під час дзвінка отримати доступ, наприклад до документів, що зберігаються на Dropbox.
Отже, платформа надовго і серйозно.

  

 

 

Переглядів: 241 | Додав: cbstolstogo | Дата: 26.10.2020 | Коментарі (0)

14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України.

Усі ці свята дуже взаємопов’язані й виникали послідовно.

Зі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва. З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва. А на Січі запорозькі козаки збудували церкву на честь Покрова Богородиці з її іконою. І. до речі, саме у цей день, козаки збирали Велику раду, на котрій обирали гетьмана й визначалися з подальшими військовими планами.

Цікаво, що козаки настільки глибоко й щиро шанували образ Покрови Божої Матері, вірили у її силу й урочисто святкували цей день, що у народі закріпилася й друга назва свята – Козацька Покрова.

А з 2015 року 14 жовтня є державним святом і неробочим днем – Днем захисника України.

  

 

 

 

 

  

Переглядів: 345 | Додав: cbstolstogo | Дата: 13.10.2020 | Коментарі (0)

 Анжеліка Пенкина та Валентина Макуха взяли участь у роботі «Осінньої школи для модераторів кіноклубів Docudays UA», яка проходила в Коблево з 24 по 29 вересня 2020 року. В її рамках модератори та керівники кіноклубів медіа-просвіти Docudays UA з усіх регіонів України та з різних інституцій – правозахисних організацій, бібліотек, клубів, шкіл, установ кримінально-виконавчої служби та пробації – разом опрацьовували нагальні питання роботи кіноклубів. Розглядались, зокрема:

–реформи: підвищення рівня обізнаності відвідувачів кіноклубів щодо сутності реформ та підтримка їх впровадження через перегляд та обговорення документальних фільмів;

–інструменти розвитку кіноклубів: фандрейзинг, онлайн та офлайн просування подій, залучення експертів, та налагодження партнерських зв’язків;

модерація обговорення складних тем;

адвокація прав людини та розвиток громадського активізму;

Повернулись до рідного міста з новими враженнями та ідеями адвокаційних кампаній.

  

 

Переглядів: 255 | Додав: cbstolstogo | Дата: 06.10.2020 | Коментарі (0)

Книжкова премія "Еспресо. Вибір читачів"
стартувало і в Шосткинській центральній міській бібліотеці
Долучайтесь до читання й обговорення кращих українських книг разом з нами!
Прочитай книгу, відміть ту, яка найбільше сподобалася та напиши відгук. Можливо саме твій голос буде вирішальним у виборі книги року!

 

  

Переглядів: 291 | Додав: cbstolstogo | Дата: 06.10.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 86 87 88 89 90 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Субота, 20.04.2024