За квітень 2015 р.            

                                Розшифровка витрат          Сума, грн. 
оплата електроенергії             1168,63   
оплата послуг зв'язку            1351,12    
послуги з заправки та відновлення картриджів               54,80    
оплата послуг з теплопостачання           24290,12    
оплата послуг з водопостачання та водовідведення            108,12  
оплата послуг з тех.обслуговування нежитлового приміщення         194,52    
придбання  дисків DVD           390,00 
оплата послуг кабельного телебачення        297,60    

 

Переглядів: 516 | Додав: cbstolstogo | Дата: 18.05.2015 | Коментарі (0)

Цими днями виповнилося 100 років з часу знаменитого бою на горі Маківці. Саме там, під час Першої світової війни, відвага українців зірвала стратегічні плани російської армії. Цей подвиг поклав початок легенді про Січових Стрільців. У ці дні гора Маківка стала місцем паломництва для тисяч українців.

Історіографія порівнює бій за Маківку з Фермопільською битвою, коли 300 спартанців зупинили кількасот-тисячну армію персів. Навесні 1915 російські війська, маючи чисельну перевагу, планували подолати Карпатські хребти, вийти на Мукачеве, а звідти — на Відень і Стрий. От тільки спочатку потрібно було захопити і закріпитися на вершині Маківки. На цю операцію царські генерали кинули всі наявні резерви. Однак через величезні втрати, не змогли продовжити наступ, і вже через тиждень змушені були поспішно відступати перед австрійськими підрозділами, які надійшли на підкріплення. Втрати українських січових стрільців становили 42 вбитих і 76 поранених. Усі вони були молодими хлопцями — від 17 до 22 років. Пізніше радянська влада усіляко намагалася стерти цю сторінку з народної пам'яті. І лише в незалежній Україні, 15 років тому на Маківці було відкрито меморіал-некрополь. 

У наші дні, в зв'язку з протистоянням на сході, подвиг Січових Стрільців набув особливого значення, став доказом того, що українське військо може перемогти ворожу армію, хоч якою б потужною та чисельною вона не була. 

З нагоди визначної історичної події в історії українського народу у бібліотеках Шосткинської ЦБС проведено:
Книжкову виставку «Лицарі української Незалежності»;
Тематичний куточок «Безсмертна слава Січових стрільців»;
Тематичну поличку «Маківка – символ українських перемог»;
Інформаційну ініціативу «За Україну, за її волю, за честь і славу, за народ»;
Годину інформування «Карпатські бої Українських Січових Стрільців»;
Годину повідомлень «Українські Січові Стрільці – історія України».

Переглядів: 777 | Додав: cbstolstogo | Дата: 13.05.2015 | Коментарі (0)

5 мая в фойе библиотеки им.  Л. Толстого открылась фотовыставка финалистов первого этапа Всеукраинского конкурса работ юных фотолюбителей «Моя Украина». Компетентное жюри определило авторов самых ярких конкурсных работ. «Было очень непросто отобрать лучших из лучших. Ведь в этом году было подано больше 80 работ только учеников школ, не считая работ кружковцев-фотолюбителей станции юных техников. Значительно улучшилось и качество самих снимков», - подытожила  директор СЮТ Татьяна Анатолиевна Монакова.

Борис Семенович Рыбак, руководитель кружка юных фотолюбителей и председатель жюри, выразил  общее мнение: «Ребята – творцы прекрасных работ. Глядя на фотографии, с уверенностью можно сказать: «Да, это и есть моя Украина!».

«Фотография – это мгновение, сотканное из чувств и эмоций. Изображения поражают своей простотой и одновременно сложностью. Снимок может рассказать целую историю», - считает ведущий библиотекарь Любовь Владимировна Михайлова. От имени коллектива библиотеки она пожелала победителям достойно представить Шостку на областном этапе конкурса и завоевать много призовых мест.

Финалистами первого этапа Всеукраинского конкурса работ юных фотолюбителей «Моя Украина» стали:

Авдасева Виктория, Акопян Денис, Белобородова Анастасия, Дворниченко Лилия, Евдокименко Дарья, Кириллова Валерия, Коржан Анна, Котова Яна, Кравченко Марьян, Ларина Алена, Лелеко Сабира, Мельник Дарья, Мороз Мария, Полятыкин Денис, Романько Наталия, Рыбалко Анжелина, Скон Евгения, Чередниченко Сергей, Чмых Катерина. 

  

Переглядів: 666 | Додав: cbstolstogo | Дата: 06.05.2015 | Коментарі (0)

  22-23 квітня Академія української преси у м. Харків за підтримки Програми Бібліоміст IREX / Україна провела тренінг “Практична медіаграмотність”. До участі були запрошені працівники публічних бібліотек із Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Донецької та Луганської областей. Від Шосткинської міської ЦБС участь у тренінгу брала бібліотекар відділу обслуговування центральної міської бібліотеки ім.Л.Толстого Анжеліка Пенкіна.

Слухачі здобули навички з аналізу медіатекстів, перевірки достовірності інформації та навчилися самі проводити такі заняття.

Під час заходу відбулася дискусія «Як сьогодні просувати медіаграмотність у бібліотеці: залучення користувачів та налагодження партнерства».

Нині відповіддю на запитання «Що означає – бути медіаграмотним?» та «Яким чином розвинути навички медіаграмотності?» бібліотека не лише убезпечує своїх відвідувачів від того, щоб вони не потрапили під завали інформації, а навпаки, допомагає їм шукати, просіювати та знаходити те, що необхідно.

Під час тренінгу учасники разом з медіатренером Людмилою Гуменюк отримали відповіді на наступні теоретичні та практичні запитання: «Чому медіаграмотність є життєво необхідна в сучасній Україні?», « Хто володіє українськими медіа?», проаналізували редакційну політику провідних українських телеканалів, враховуючи те, хто їх власники. Навчались розпізнавати фейки в різних форматах медіа та перевіряти достовірність інформації, довідались про «техніку безпеки» під час роботи з джерелами.

Експерт Валентина Потапова озброїла інструментарієм, який дозволяє під час інформаційної війни врятуватися від пропаганди, технологіями критичного мислення та поділилась досвідом організації роботи дискусійного клубу.

Найбільшу зацікавленість тренінг викликав у представників бібліотек для дітей і юнацтва, бо саме молоді люди найбільше перебувають у світі, насиченому медіа.

Марина Вікторівна з Донецької області, зауважила: «Сьогодні конче необхідно навчити дітей перевіряти неправдиву інформацію. І виграє той, хто перший це розпочне».

За результатами тренінгу відповідні заходи були проведені для бібліотекарів та відвідувачів бібліотеки.

 

   

                                     


 

Переглядів: 600 | Додав: cbstolstogo | Дата: 28.04.2015 | Коментарі (0)

Переглядів: 645 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.04.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 207 208 209 210 211 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Понеділок, 29.04.2024