До Всесвітнього дня поезії, який відзначається щорічно 21 березня, в бібліотеці ім. Л. Толстого відбувся День поетичного слова “Райдуга творчості”.
Всіх відвідувачів бібліотеки в цей день зустрічали безсмертні слова Великого Кобзаря у виконанні відомих митців України, звучали пісні на слова Тараса Шевченка, заспівані сучасними українськими гуртами.
А у затишній читальній залі зібрались шанувальники поетичного слова. Гості свята відволіклися від повсякденної суєти, від прози життя і поринули в чарівний світ поезії, яка розкрила неосяжні глибини художнього таланту митців. Присутнні на святі мали прекрасну нагоду доторкнутися до творчості місцевих поетів: Ростислава Обуховського, Олександри Кузнецової, Віри Тупікової, Євгенії Гончаренко, Івана Радохліба, Алли Кобизевої, Елли Римської, Наталії Сочан , Ірини Жительної. Свої вірші, покладені на музику, виконав під акомпанемент гітари Кротов Євгеній. Особливо зворушливими були вірші у виконанні Петра Гончаренка, який також виконав на піаніно свої улюблені мелодії. Поезія торкається сердечних струн, розкриває неосяжні глибини художнього таланту митців, веде в край високого натхнення. З величезним бажанням донести до присутніх атмосферу добра, нагадати про те, що поезія може стати відповіддю на найгостріші і глибокі духовні питання сучасної людини, читали вірші сучасних авторів Олена Фастовець та Сергій Распопін. “Потреба слова – “потреба слова як молитви” – це те життєдайне джерело, що наповнює спраглі душі сенсом існування”, - нагадала присутнім ведуча Пенкіна Анжеліка.
А далі поетичне слово відгукнулось віршами Ліни Костенко, яка відзначає сьогодні свій 85 – річний ювілей. «Ліна Костенко – з тих жінок, у яких закохуються з першого погляду, тих поеток, яких люблять із першого слова, тих людей, якими захоплюються з першої миті», – такими словами відкрили «Поетичні сутінки» працівники юнацького відділу. Учні 8-х класів школи №1 поринули у театралізоване дійство з літературними діалогами, художнім читанням віршів ювіляра, піснями, танцями.

Любіть поезію, читайте вірші, вони зроблять наше життя яскравішим, багатшим і приємнішим...

 

 

  

  

  

 

Переглядів: 837 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.03.2015 | Коментарі (0)

Здалеку ці картини наче намальовані. Не випадково свою дебютну виставку, що відкрилась 17 березня у центральній міській бібліотеці ім. Л.Толстого, майстриня Ірина Анатоліївна Петіна назвала «На вістрі голки вся краса земна».

Представлені роботи вражають своєю досконалістю та довершеністю. Вишиті роботи майстрині по праву можна назвати шедеврами. Серед представлених на виставці робіт є квіткові композиції, пейзажі, анімалістичні композиції, релігійні картини,  святкові серветки, скатертини.

 «Люди спочатку не вірять, що картини вишиті. Помічають стібки лише після того, як підійдуть впритул до роботи. Справді, вишитими шедеврами Ірина Анатоліївна може пишатися,  адже у вишивання вона вкладає душу, не шкодуючи ні часу, ні сил», -  говорить організатор виставка бібліотекар Любов Михайлова.

«На вишивку йде багато часу. Найшвидше –  десь за два тижні – вишиваю невеличкі за обсягом роботи. Великі ж роботи вишиваю не менше 6 місяців.  Я з радістю поділюсь секретами та знахідками», – запевняє  рукодільниця і, розчулившись від вдячності і схвальних відгуків, обіцяє згодом провести майстер-клас для всіх бажаючих опанувати мистецтво вишивки.

В цьому році Ірина Анатоліївна святкує творчий ювілей – 10 років, присвячених вишивці. Зупинятися на цьому вона не збирається, адже без вишивання не уявляє свого життя.

Якщо ви ще не побували на виставці вишивки Ірини Анатоліївни Петіної, завітайте до бібліотеки! Переглянути роботи майстрині можна буде до 6 квітня 2015 року.

  

  

  

 

 

Переглядів: 603 | Додав: cbstolstogo | Дата: 17.03.2015 | Коментарі (0)

Переглядів: 622 | Додав: cbstolstogo | Дата: 16.03.2015 | Коментарі (0)

 За Лютий 2015

      Розшифровка витрат          

Сума, грн.     

оплата послуг зв'язку         1961,97
оплата послуг з водопостачання та водовідведення         164,44
оплата електроенергії        1426,79
оплата послуг кабельного телебачення         595,20
оплата послуг з тех.обслуговування нежитлового приміщення         194,52    
придбання носіїв інформації - диски DVD        514,92

 

Переглядів: 615 | Додав: cbstolstogo | Дата: 11.03.2015 | Коментарі (0)

 За Лютий 2015

                                Розшифровка витрат           Сума, грн. 
оплата послуг з друкування та  пов'язаних з друкуванням газет     17218,24       
оплата послуг зв'язку      220,37
оплата інформаційних послуг            600,00  
оплата послуг з теплопостачання          2484,08 
оплата послуг заправки та відновлення картриджів         83,00
придбання паперу       287,10    
передплата на періодичне видання(газету)          649,50

 

Переглядів: 607 | Додав: cbstolstogo | Дата: 11.03.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 209 210 211 212 213 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Середа, 17.04.2024