Зустріч в Клубі ... 18 листопада була присвячена Ніколо Паганіні.

Передова новаторська творчість Паганіні – один з яскравих проявів музичного романтизму, що отримала розповсюдження в італійському мистецтві (в тому числі в операх Дж.Россіні та В.Белліні) 19 ст.

Паганіні вражав слухачів пафосом виконання, яскравістю образів, польотом фантазії, драматичними контрастами, надзвичайним віртуозним розмахом гри. У його творчості повною мірою виявлялися особливості італійського народного імпровізаційного стилю.
Паганіні першим з скрипалів виконував концертні програми напам’ять. Сміливо вводячи нові прийоми гри, збагачуючи колористичні можливості інструмента, Паганіні розширив сферу впливу скрипкового мистецтва, заклав основи сучасної техніки гри на скрипці. Він широко використовував весь діапазон інструменту, застосовував у грі розтяжку пальців, стрибки, різноманітну техніку подвійних нот, флажолети, pizzicato, ударні штрихи, гру на одній струні.
Деякі твори Паганіні настільки технічно складні, що після його смерті довгий час вважалися невиконуваними.

  

 

 

Переглядів: 509 | Додав: cbstolstogo | Дата: 18.11.2017 | Коментарі (0)

16 листопада в центральній міській бібліотеці ім. Л.Толстого відкрилась чудова мистецька виставка «Життя у вишиванці, а вишивка - життя», присвячена міжнародному дню вишивальниці. Його святкують 10 листопада, в день святої Параскеви П'ятниці, покровительки домашнього вогнища. Любителі вишивки вважають її також і своєю покровителькою. У старі часи на Параскеву майстрині хвалилися вишитим за рік.  23 майстрині нашого міста вирішили продемонструвати світ краси й фантазії, втілений у 97 роботах. Кожна вишивка – це щось неповторне. А як приємно творити красу своїми руками! Майстриня Віра Кишулько представила свої роботи, вишиті хрестиком, а ще поділилась: саме завдяки бібліотеці та її працівникам  кілька років тому організувала свою першу персональну виставку. Відтоді пані Віра постійна учасниця виставок, які проходять у місті. Світлана Ключникова зазначила: «Здесь представлены мои работы: сумки, герданы, аксессуары, картины. Я такой человек, что в творчестве не останавливаюсь на чем-то одном - стараюсь осваивать новые техники, привносить свою нотку в уже существующие. На предыдущей выставке я выставляла аксессуары вязанные крючком, а на этой – вышитые и сделанные из бисера. Последнее мое увлечение – это герданы. Для их изготовления применяется ручное ткачество на станке. Я сама сделала станок из подручных средств – получилось!» Лідія Булітко додала: «Такие выставки дают нам стимул для совершенствования, желание делать что-то новое».

 Колектив бібліотеки бажає всім майстриням натхнення, творчих успіхів, звершень і перемог, рівних та досконалих хрестиків! Виставка діятиме до 3 грудня. Запрошуємо всіх охочих відвідати виставку та отримати море позитивних емоцій!

  

   

   

 

 

 

 

Переглядів: 602 | Додав: cbstolstogo | Дата: 16.11.2017 | Коментарі (0)

З 23 жовтня по 14 листопада в приміщенні центральної міської бібліотеки ім.Л.Толстого діяла виставка-конкурс «Богородичні свята – світло моєї душі». Роботи вихованців недільних шкіл міських храмів та гуртків Центру естетичного виховання приваблювали відвідувачів духовною чистотою, щирістю.
“Багато поколінь наших предків утілювали в образі Богородиці ідеал жінки — вірної захисниці, доброї і дбайливої матері, Небесної Заступниці перед Богом. З образом Богородиці народ пов’язував свої надії на краще життя, приписував йому чудодійну силу”, - зазначила бібліотекар Любов Михайлова на закритті виставки.
Протоієрей Андрій висловив велику подяку всім учасникам конкурсу та висловив побажання проводити такі виставки сакральної тематики частіше. Він зауважив:“В цих роботах, присвячених святам Божої Матері, діти виразили свою любов до Матері Божої. Показали, що дуже благодатно знаходитися під Її Покровом.”
Роботи, представлені на виставці, були оцінені журі. Автори кращих з них отримали грамоти.
 
 
 
  
 
 
 
 
Переглядів: 560 | Додав: cbstolstogo | Дата: 14.11.2017 | Коментарі (0)

 В рамках акції ”Книжкова навала”, ініційованої групою ”Інформаційний спротив”, бібліотеки м. Шостка отримали в подарунок комплект із 13 книжок історичної та військової тематики. Це такі видання: 10 томів серії «Історія без цензури», книги «Війна і міф: невідома друга світова» та «Вторгнення в Україну: Хроніка російської агресії» (українською та російською мовами). Метою акції є протидія російській пропаганді, котра постійно вдається до перекручування фактів і спекуляцій навколо історичних тем. Книги користуються великим попитом у користувачів бібліотеки. «Такі книги допомагають краще зрозуміти історію України, сучасні події, розвіяти міфи та познайомитися з думкою провідних вітчизняних істориків.

   

  

 

Переглядів: 552 | Додав: cbstolstogo | Дата: 13.11.2017 | Коментарі (0)

 9 листопада в центральній міській бібліотеці відбувся психологічний тренінг в рамках проекту «Реабілітація бійців АТО» з надання психологічної допомоги військовослужбовцям, які повернулись із зони бойових дій. Кваліфікований психолог Валентина Журова (м. Суми) акцентувала увагу присутніх на проявленні посттравматичного стресового синдрому, що виникає у військовослужбовців, які приймали участь у бойових діях та бачили всі реалії війни. Атмосфера аудиторії була позитивна, учасники активно приймали участь у обговоренні тих чи інших психологічних вправ, факторів, які сприяють успішній адаптації бійців до мирного життя.

По закінченні заходу військовослужбовці подякували за надану їм допомогу, а також висловили свої твердження щодо необхідності в проведенні подібних заходів.

  

 

 

Переглядів: 569 | Додав: cbstolstogo | Дата: 13.11.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 155 156 157 158 159 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Субота, 04.05.2024