https://auc.org.ua/sites/default/files/img_0318.jpg

16-17 листопада Асоціація міст України проводила у Києві другу навчальну сесію в рамках річного навчального циклу з розробки стратегій розвитку територіальних громад. Навчання організоване в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який АМУ реалізує за підтримки USAID.

Відкрив навчальну сесію директор Проекту ПУЛЬС Ігор Парасюк.Від м. Шостка в навчальній сесії взяли участь керуюча справами виконкому  Олена Кравченко та керівник громадської організації «Сила інтелекту» Галина Москаленко.

На цій сесії розглядалися поняття візії громади та місії громади.  Представники від нашого міста вчилися їх визначати для своїх громад на практичній вправі.

Також розглядалися питання про роль зацікавлених сторін у розробці стратегій та налагодження комунікації з ними, пріоритети розвитку громади та стратегічні цілі, їх визначення.

 

Переглядів: 599 | Додав: cbstolstogo | Дата: 25.11.2017 | Коментарі (0)

 В цьому році Україна відзначає найтрагічнішу дату – 85-річчя Голодомору 1932-1933 років. 26 листопада 1998 року Указом Президента України встановлено День пам'яті жертв Голодомору і політичних репресій, який відзначається щорічно в четверту суботу листопада. З того часу бібліотеки міста постійно приймають активну участь в акціях вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні. Так, напередодні трагічної дати, 23 листопада учні 9-х класів ЗОШ №7 завітали до центральної міської бібліотеки на Годину пам'яті "Реквієм по голодомору 1932- 33 років". Бібліотекар Олександра Дерев’янко провела історичний екскурс по трагічним сторінкам історії України та зазначила, що тільки усвідомлення трагічних подій нашої історії, співпереживання усіх допоможе нашому суспільству будувати нову державу. А пам'ять стане запорукою того, щоб ніколи ні над ким не було скоєно геноциду, навмисного винищення людей.

 

 

 

Переглядів: 858 | Додав: cbstolstogo | Дата: 23.11.2017 | Коментарі (0)

 23 листопада слухачі економічно-правовового факультету та відвідувачі територіального центру соціального обслуговування побували на екскурсії в ІТ-центрі , де ознайомилися з новим дивом техніки - 3D-принтером. Євген Мозок, викладач ШІ СумДУ, показав як працює 3D принтер. Він зазначив :«Ми хочемо, щоб молодь нашого міста вільно сюди приходила і використовувала цю новітню техніку для свого розвитку, вчилася моделювати. Таким чином, молоді люди будуть більш конкурентносмпроможні. Працювати вони будуть зі спеціальними програмами, які дозволяють моделювати 3D-фігури. Друкує принтер або однотонну фігуру, або в двох кольорах одночасно» . «Менш ніж за 20 хвилин нам "надрукували" три монетки. Фігурки ми вибрали з тих, які були завантажені вже в потрібному форматі. На згадку про екскурсію, ми їх розмістимо на нашій ялинці», - поділилася враженнями Людмила Семенівна Лисенко, декан факультету. Багато вражень у активних слухачів Університету ІІІ віку залишилось також і від екскурсії в музей Пантелеймона Куліша, що працює у центральній міській бібліотеці та оглядин рукотворних шедеврів, представлених на виставці «Життя - у вишиванці, а вишивка – життя».

  

      

 

Переглядів: 573 | Додав: cbstolstogo | Дата: 23.11.2017 | Коментарі (0)

Живуть серед нас прекрасні люди, здібні і талановиті, але з обмеженими фізичними можливостями. Вони можуть бути обмежені фізично, але безмежні у своїх здібностях, у прагненні пізнавати нове. Так, 22 листопада на мистецьку виставку «Життя – у вишиванці, а вишивка – життя» завітали члени Шосткинської організації УТОГ та отримали неабияку естетичну насолоду від споглядання різноманітних вишитих картин та інших витворів фантазії майстрів вишивки.

 

 

 

Переглядів: 511 | Додав: cbstolstogo | Дата: 22.11.2017 | Коментарі (0)

17 листопада в центральній міській бібліотеці була організована зустріч з експертом по здоровому харчуванню Любов Андрєєвою (м.Буча). Присутні, в тому числі і члени громадської організації вимушених переселенців «Потрібні люди», переконалися, що здоров’я значною мірою залежить від самої людини. Тільки сама людина має регулювати своє харчування і це допоможе їй зберегти здоров’я на довгі роки. Адже головна заповідь здоров'я в наш час повинна звучати так: «Харчуватись розумно. Виявляти свої помилки в харчуванні і усувати їх!»

 

 

 

Переглядів: 587 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.11.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 154 155 156 157 158 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 03.05.2024