7 листопада 2017 року в Шосткинській центральній міській бібліотеці відбулося чергове виїздне консультування внутрішньо переміщених осіб.

Радник Міністра соцполітики з питань ВПО Оксана Іванцова, яка працює при департаменті соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації, надала юридичні консультації з питань соціального забезпечення ВПО, виплати пенсій, контролю соцвиплат та привезла гуманітарну допомогу (зимові дитячі курточки для переселенців міста).

Зустріч відбулася за сприяння ГО “Потрібні Люди” (керівник Василь Бороздін).

 

 

Переглядів: 537 | Додав: cbstolstogo | Дата: 07.11.2017 | Коментарі (0)

04 листопада   відбулась зустріч у Кіноклубі медіапросвіти з прав людини Docudays UA. Сьогодні ми переглянули фільм "Лізо,ходи додому". Режисер - Оксана Бурая  з м.Вільнюс.

Маленька Ліза постійно кудись тікає. Її життя похмуре й жорстоке, тому вона шукає прихистку в природи, де в неї свій світ- там панують ігри, музика й магія. В дівчинки настільки багата уява, що вона примудряється переживати нескінченні запої батьків. Найбільш приголомшливим у цьому фільмі є те, що він дозволяє усвідомити жах ситуації, але не піддатися темряві гнітючих подій на екрані. У стрічці немає спроб подати якийсь соціологічний зріз – це радше результат бажання якомога правдивіше зафіксувати дорослий світ крізь незіпсутість дитячого сприйняття. Подібно до ранніх фільмів Лінн Ремзі, ця робота стала однією із найпрекрасніших творів про дитинство.

Фільм вражає контрастом кадрів  чудових краєвидів  та непривабливі картини приміщення, де мешкає Ліза. Коли бачиш житло, в якому мешкає дитина, розумієш, чому вона тікає з дому.  І в самій назві фільму постає питання" А чи є  дім  у цієї дівчинки?".

Після перегляду фільму аудиторією було порушено чимало проблемних питань. Чи можна що -  небудь зробити з батьками Лізи, щоб сім'я стала нормальною і дівчинка більше не тікала з дому? Чи багато таких сімей в нашій державі і зокрема в нашому місті? Хто повинен опікуватися такими дітьми? Що буде з цією дівчинкою, коли вона виросте, якою буде її см'я? Питання, які не мають однозначних відповідей, але повинні порушуватися, щоб суспільство  від них не відсторонювалося.

Фільм дуже сподобався присутнім. Всі погодилися з думкою, що права дитини так само важливі, як і права дорослої людини.

 

  

 

Переглядів: 937 | Додав: cbstolstogo | Дата: 04.11.2017 | Коментарі (0)

26 жовтня на базі коворкінгу при центральній міській бібліотеці ім. Л.Толстого відбувся семінар для громадських організацій північного регіону Сумської області, який мав за мету знайомство з громадськими організаціями нашого регіону та напрацювання шляхів підвищення їх організаційного потенціалу. Організатором заходу виступила команда проекту «ГРОМАДСЬКИЙ ЦЕНТР» (ГО "Калинове гроно", м. Суми), яка є платформою консолідації ГО Сумщини. «Ми хочемо об’єднати громадські організації, щоб мати змогу допомогти один одному. В кожної організації є свій досвід. Наш «Громадський центр» на сьогодні об’єднує 15 ГО. Це різні організації: молодіжні, правові, екологічні , юридичні тощо. Той досвід, який ми пройшли - буде цінним для ваших організацій. А досвід ваших організацій - цінний для нас, - зазначила Ніна Чорнявська, керівник ГО "Калинове гроно". Вона анонсувала проведення в Сумах 17-19 листопада Форуму громадських організацій. І сьогоднішня зустріч у Шостці має за мету вивести рекомендації щодо сприяння розвитку громадянського суспільства в Сумському регіоні.

 

  

  

 

Переглядів: 610 | Додав: cbstolstogo | Дата: 26.10.2017 | Коментарі (0)

Культ Богоматері, як Покровительки нашого народу, існує від стародавніх часів. Наші князі, наше військо, наші козаки й гетьмани радо вибирали Діву Марію за свою Покровительку.

23 жовтня в приміщенні центральної міської бібліотеки ім.Л.Толстого, відкрилась виставка-конкурс «Богородичні свята – світло моєї душі».

В експозиції представлені роботи вихованців недільних шкіл міських храмів, а також гуртків Центру естетичного виховання.

Дитячі шедеври, виконані в різних техніках і жанрах: вишивка, витинанки, живопис, бісероплетіння, лозоплетіння, ткацтво , зачаровують досконалістю.

В рамках відкриття виставки з вітальним словом виступив отець Димитрій, який подякував усім учасникам виставки.

«На этой выставке мы можем видеть духовный мир тех, кто молитвенно обращается к Божией Матери, тех, кто трудится над собой, очищает свою душу от греха посредством молитвы. Нужно прийти в храм, помолится Божией Матери, чтобы быть немножко лучше и добрее в наше время,» - звернувся до присутніх отець Димитрій.

Роботи, представлені на виставці, будуть оцінені професійним журі. Автори кращих з них отримають подарунки. Церемонія нагородження  відбудеться  14 листопада на закритті виставки.

Завітайте до нашої бібліотеки та отримайте насолоду від добрих і світлих дитячих робіт.

  

  

  

   

 

 

 

Переглядів: 581 | Додав: cbstolstogo | Дата: 23.10.2017 | Коментарі (0)

День, започаткований Європарламентом у 2007 році, коли це явище набуло загрозливих масштабів у світі. Торгівля людьми – це злочин, жертвами якого можуть стати чоловіки, жінки і діти як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації. Нині у світі понад 21 мільйон людей є жертвами примусової праці. На жаль, ця проблема актуальна і  для України. Наша країна ратифікувала у вересні 2010 року Конвенцію Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми. У вересні 2011 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про протидію торгівлі людьми». У 2011 році український парламент ратифікував ще один документ – Конвенцію Ради Європи № 201 про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насилля.

Торгівля людьми та експлуатація доведених до відчаю людей – загрози, що зростають в умовах економічної кризи та збройного конфлікту. Важка ситуація багатьох українців, зокрема, внутрішньо переміщених осіб, робить їх більш схильними приймати будь-які пропозиції працевлаштування.

Читальний зал центральної міської бібліотеки  ім. Л.Толстого  презентував для своїх читачів інформаційну виставку, матеріали якої розкривають  проблему торгівлі людьми, попереджають про небезпеку, застерігають,  та надають інформацію про законодавчі акти, прийняті в Україні, та міжнародні документи, ратифіковані протягом останніх років.

   

Переглядів: 461 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.10.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 157 158 159 160 161 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Субота, 18.05.2024