Що таке права людини? Які у тебе є права і свободи, як ними скористатись і як захистити? Що лежить в основі прав? Для чого існують права людини? Чому неприпустимо порушувати права особистості? Ці та інші питання було порушено під час зустрічі зі студентами ІІ курсу ДНЗ ШЦПТО (ВПУ №13).

Бесіда була цікавою та змістовною. Учні обговорили права людини, записані у розділі 2-ому Конституції України та в Загальній декларації прав людини.

Більш детально зупинились на на ст.7 Загальної декларації прав людини: «Всі люди  рівні  перед  законом і мають право,  без будь-якої  різниці,  на рівний їх захист законом.  Усі люди мають право на рівний захист від якої б то не було дискримінації,  що порушує цю Декларацію,  і від якого  б  то  не  було  підбурювання  до  такої дискримінації.»
 Фільм із колекції кіноклубу Docudays UA «Боротьба Джамали» яскраво проілюстрував питання дискримінації національних меншин. Фільм вразив. Діти були шоковані кадрами про депортацію кримських татар та боротьбою, яку веде Джамала. Адже її пісня  привернула увагу до долі кримськотатарського народу. Головним посилом пісні є пам’ять  про страшні трагедії минулого, чтоб уникнути їх у майбутньому. Глядачі побачили, якою страшною може бути дискримінація.
Захід змусив замислитись , як порушення прав людей призводять до трагедії цілого народу, яка не закінчується і досі.

  

  

 


 
Переглядів: 434 | Додав: cbstolstogo | Дата: 13.12.2018 | Коментарі (0)

12 грудня до ЦМБ ім. Л.Толстого було запрошено інспекторів з ювенальної превенції Шосткинського відділу поліції капітана Фіцколінець О.С. та лейтенанта Кузьменко В. С. Провідний бібліотекар юнацького відділу Кавунова Тетяна організувала зустріч захисників права із учнями ВПУ-19. Інспектори познайомили учнів з їх правами, окремо зупинились на такому явищі в суспільстві, як насильство, закликали формувати нетерпиме ставлення до нього і відповіли на ряд питань, що найбільш хвилюють юнацтво.

 

 

 




 
 
 
Переглядів: 476 | Додав: cbstolstogo | Дата: 12.12.2018 | Коментарі (0)

Під час  Всеукраїнського тижня права на юнацькому відділі ЦМБ ім. Л.Толстого відбувся  патріотично – правовий діалог.  На захід було запрошено Зацаринну Юлію Володимирівну - інтегратора Шосткинського міського центру правової допомоги, учасника АТО Амельченко Володимира Івановича та учнів ВПУ -19.  Під час спілкування Юлія Володимирівна познайомила молодь з їх правами і обов’язками щодо служби в армії та правами учасників АТО. Володимир Іванович, який був учасником бойових дій з 2014 року, свою розмову з учнями побудував в формі діалогу. Завдяки цьому юнаки отримали відповіді на безліч питань щодо участі в АТО.

  

  

 

 

 

Переглядів: 465 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.12.2018 | Коментарі (0)

Сьогодні День прав людини- міжнародне свято,що відзначається 10 грудня за пропозицією Генерльної асамблеї ООН. В цей день в бібліотеці-філіалі №4 проведено правознавчий калейдоскоп "Як захистити себе від насильства". Бібліотекарі розповіли користувачам про проблеми домашнього насильства,та як їм запобігти,про способи захисту особистості в ситуації насильства. Презентували показ слайдів "Що таке насильство.Як себе захистити",а також провели перегляд літератури,яка представлена на тематичній викладці.

 

  

 

Переглядів: 421 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.12.2018 | Коментарі (0)

8 грудня 2018 р. на базі центральної міської бібліотеки відбувся 3-й тренінг з «Успішних комунікацій із владою та політичної участі» в рамках проекту «ВПО та приймаючі громади: розбудова толерантності через діалог», організований ГО «Український жіночий фонд» та ГО «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини» за підтримки фонду Ч.Мотта.

Питання комунікації між громадою і владою - це дуже важливий аспект життя об'єднаної громади. Під час тренінгу учасники попробували на практиці, як можна поєднувати різні інструменти взаємодії з владою. Говорили про канали комунікації, інструменти комунікації, яким чином доносити інформацію до різних цільових груп.

Ознайомилися із сайтами, на яких можна знайти інформацію про актуальні проекти, гранти.

  

  

 

Переглядів: 396 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.12.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 128 129 130 131 132 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 26.04.2024