Переглядів: 391 | Додав: cbstolstogo | Дата: 16.01.2019 | Коментарі (0)

Побачити світ очима художника можна, відвідавши виставку, яка відкрилася 15 січня в приміщенні центральної міської бібліотеки. Вперше презентує широкому загалу свої картини Тетяна Неменша. В кожній її роботі – гра світла та кольору, відображення внутрішнього світогляду.

Тетяна Миколаївна працює в жанрах пейзажу, натюрморту. «Для художника будь-яка виставка –  не лише свято. Це також і легке хвилювання, адже потрібно виносити на оцінку публіки свої роботи», - зізнається пані Тетяна.

Наталія Харитонова, декан мистецького факультету, на якому опановувала ази майстерності Тетяна Миколаївна, зазначає: «В неї свій стиль живопису. Видно, що вона дуже любить природу».

Персональна виставка триватиме до 4 лютого. Завітайте до центральної міської бібліотеки, щоб побачити красу природи очима Тетяни Неменшої та висловити їй свої враження.

  

  

  

 

 

 

 

Переглядів: 462 | Додав: cbstolstogo | Дата: 15.01.2019 | Коментарі (0)

Перше засідання "Клубу..." в цьому році було присвячене балету на льоду.

Вперше світ почув про поняття «балет на льоду» після виступу Джексона Хайнеса  у Відні в 1860 році. Поєднуючи оригінальну хореографію з ковзанням, костюмами і декораціями, що несуть характер музики, він показав, що фігурне катання може бути більш об'ємним, красивим і барвистим.
Пізніше з'явилися льодові шоу. Широку популярність здобули льодові фестивалі в США, що завоювали любов публіки своїми костюмами, відточеною майстерністю  чемпіонів фігурного катання і блискучою хореографією. В цей час з'являється шоу триразової олімпійської чемпіонки (1928, 1932 і 1936 років) Соні Хені. Потім в 1938 році починаються спектаклі Ice Follies, в 1940 році - Ice Capades і в 1944 році - Holiday Ice (які проходять і по сей день і відомі як Holiday on Ice).

В Україні балет на льоду з'явився в 1961 році.

 

 

 

 

Переглядів: 413 | Додав: cbstolstogo | Дата: 12.01.2019 | Коментарі (0)

У ЦМБ ім. Л. Толстого другий рік поспіль проходить екологічний диктант. Організатором заходу є Шосткинська міська станція юних натуралістів.  Мета цього заходу- виховання екологічної культури та формування екологічного світогляду. Важливо не тільки знати екологічні проблеми нашої місцевості та України загалом, а й долучатися до вирішення питань збереження навколишнього середовища. "Для того, щоб написати диктант достатньо знань на рівні шкільної пограми, але позапрограмні знання також потрібні", - зазначив Сергій Володимирович Корнієнко, директор Станції юних натуралістів м.Шостки.
Учасники події - учні міських шкіл 8-9 класів отримали дипломи, а переможці - солодкі призи. Перше місце посів Мороз Ростислав ( 4 школа). Знання учнів оцінювало журі з представників міського відділу освіти та станції юних натуралістів.

  

  

  

 

 

 

Переглядів: 537 | Додав: cbstolstogo | Дата: 09.01.2019 | Коментарі (0)

5 січня   новий рік в кіноклубі  розпочався з перегляду фільму британського режисера Девіда Бонда "Стираючи Девіда".

Девід Бонд живе в країні, де стежать за кожним кроком кожної людини. Він вирішує з’ясувати, як багато знають про нього приватні компанії та уряд, тож провокує встановлення над собою нагляду, а потім намагається зникнути. Цей крок назавжди змінює все його життя. Залишивши вагітну дружину й малу дитину, він вирушає у жахливу подорож, а за ним, через державні бази даних, стежать двоє безжальних приватних детективів. Ця ситуація змушує його зрозуміти значення недоторканності приватного життя та її втрати.

Перед початком фільму всім присутнім були роздані жовті та білі папірці. Під час демонстрації фільму було використано метод "стоп-кадр". Після сюжету про  "полювання" на Девіда приватними детективами фільм було зупинено і глядачям  запропоновано проголосувати: жовті картки -якщо Девіда знайдуть, а білі-  якщо ні. Думки  глядачів розділилился приблизно порівну. А коли  Девіда знайшли, в залі всі зітхнули з полегшенням.

Основні тези, висловлені під час обговорення:  тотальний контроль, стеження за громадяними - це фундамент, на якому тримається держава. Немає  нічого страшного в тому, що про тебе всі все знають. 

Якщо ти нічого не зробив протизаконного - тобі нема чого боятися.  У людини обов'язково повинен бути особистий простір. А ще треба бути  дуже уважним, а іноді й обережним, коли розташовуєш особисту інформацію в інтернеті.

Фільм сподобався всім без винятку, викликав багато емоцій, байдужим  після перегляду не залишився ніхто.

 

  

 

 

 

Переглядів: 444 | Додав: cbstolstogo | Дата: 05.01.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 126 127 128 129 130 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Вівторок, 16.04.2024