Знову субота і наша бібліотека гостинно відчиняє двері англомовному клубу.

Сьогодні мова йшла про It - компанії.

Будь-які компанії, підприємства та організації здійснюють свою діяльність за допомогою інформації. Це найпопулярніший продукт у наш час, який допомагає стрімко розвивати бізнес у різних галузях.

Для оперування даними, їх отримання, обробки та передачі потрібна низка обладнання, програмного забезпечення та послуг, які надають IT компанії.

Дати повне та однозначне визначення IT послуг досить складно, оскільки це поняття є складним процесом з багатьма учасниками. По суті, це певний набір продуктів і послуг, спрямованих на безперебійне, безпечне та ефективне забезпечення підприємств інформацією.

It's Saturday again and our library hospitably opens its doors to the English club.

Today we were talking about It - companies.

Any companies, enterprises and organizations carry out their activities with the help of information. It is the most popular product in our time, which helps to rapidly develop business in various industries.

A number of equipment, software and services provided by IT companies are needed to operate data, receive it, process it and transmit it.

It is quite difficult to give a complete and unambiguous definition of IT services, since this concept is a complex process with many participants. In fact, it is a certain set of products and services aimed at uninterrupted, safe and efficient provision of information to enterprises.

 

Переглядів: 153 | Додав: cbstolstogo | Дата: 17.09.2022 | Коментарі (0)

Вересень - початок навчального року. Тому темою сьогоднішньої зустрічі в кіноклубі - стала освіта.

Обговорили особливості системи освіти в країнах Європи, Азії, Америки та Африки. Знайшли спільні риси та відмінності з освітою в Україні. 

Передивились одразу два фільми "Абетка" (Режисерка: Мадлі Ляене).

Веле – 19 років. Усе, чого вона прагне, – це навчитися читати й писати, щоб не відставати від своєї семирічної доньки. Навіть те, що вона може самостійно написати власне ім’я, після довгих років громадянської війни в Ліберії означає крок до незалежності – подалі від болісного минулого, до кращого майбутнього.

"Школа" (Режисер: Сергій Андрушко)

Містечко Ромодан на Полтавщині навпіл розділяють півтора десятка колій, якими проходять швидкісні потяги. З кожного боку залізниці є своя школа. Втім, влада вирішує одну закрити. Батьки схвильовані — дітям доведеться ходити через залізничний переїзд. Починає діяти батьківський рух за збереження школи. Його очолює Олександр Коршак. Він надсилає десятки інформаційних запитів. Із відповідей випливає, що школу закривають через брак коштів. Тим часом громада села дізнається, що селищному голові купують новий службовий автомобіль. На річне утримання школи вистачає коштів менше, ніж вартість двох таких автомобілів…

Потім почалося обговорення. Говорили про школу. Порівнювали школи України і Ліберії. Обговорювали бажання дітей вчитися.

Задавалися питанням: чи потрібні школи в маленьких містечках? Наводили приклади з власного досвіду.  Взагалі обговорення було жвавим і конструктивним.

  

  

 

Переглядів: 137 | Додав: cbstolstogo | Дата: 17.09.2022 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Понеділок, 29.04.2024