Курси закінчилися, щоб розпочатися знову. Інтенсивне навчання з активними курсистами та курсистками з вдосконалення української дало гарні результати для всіх учасників процесу.  Сьогодні, 14 вересня, слухачі курсів отримали сертифікати, що підтверджують їх вихід на новий досконаліший рівень володіння українською мовою.

З привітальним словом до присутніх звернулась ініціаторка мовного проєкту та  очільниця бібліотечної системи Шосткинської громади Світлана Портянко:  «Українська мова є важливим атрибутом незалежності нашої України. Маю надію, що курси покращили вашу українську. І якщо ви кожного дня будете розмовляти українською мовою, то, звісно, і розмовна українська буде дуже гарною».

Сьогодні в кожного була нагода висловити свої враження та  поділитися своє історією успіху. Волонтери з гордістю акцентували, що сенс курсу справдився і бібліотека стала мовним осередком українського слова. Пані Олександра розповіла, що навчалась разом зі слухачами. Поділилася тим,   як вивчали правильність вживання українських слів, як разом вдалося здолати скелю нового правопису та надихнула всіх а побажанням: «Нехай навколо вас все буде Укораїна». Думка пана Олексія прозвучала коротко і лаконічно «курс став корисним для всіх». Випускники курсів засвідчили, що кожен із них досяг поставленої мети: заговорив українською, подолавши власну нерішучість і обмежений словниковий запас:

Світлана: «Хочу подякувати нашому викладачу пані Олександрі. Вона приклала великих зусиль, щоб ми згадали те, що трішечки пам’ятали. Дала щось новеньке, чого ми не знали. І навіть я уже розмовляю українською мовою. Є прогрес».

Олена: «Я також хочу подякувати і організаторам курсів, і викладачці-волонтерці пані Олександрі. Було дуже цікаво, корисно. Я думаю, що скоро не тільки на роботі, а і у побути буду розмовляти українською».

Олексій: «Я хочу сказати про скісну риску. Це такий розділовий знак. До курсів я не знав, що він так називається. Тепер буду знати».

Лариса: «Я хочу подякувати волонтеру Олексію за те, що ми відновили у пам’яті знання української, що були у нас зі школи, щось дізнались нового. А ще ми отримали у нашій групі багато нових друзів, чудове яскраве спілкування. Ловлю себе на думці, що мені не вистачає цього спілкування. Мені хочеться почути, які думки висловлять мої нові друзі, як нове заняття представить викладач Олексій. Заняття були дуже креативні. Не було сумно, а, навіть, весело на деяких заняттях. Добра справа, потрібно її продовжувати».

Віктор: «Дуже цікаві заняття були. Дізнався для себе багато ного.  А у викладачів-волонтерів я прямо закохався».

Костянтин: «Курси були дуже корисні особисто для мене. Що я хотів від курсів для себе? Я хотів покращити якість української мови. І вважаю, що потрібно більше українського контексту у нашому житті».

Зоя: «Я дуже хотіла розмовляти українською мовою. Але так, як я з дитинства знаходилася у російськомовному середовищі і розмовляла тільки російською мовою, в мене ступор був. Я читала багато україномовних книг, але висловити свої думки українською не могла. Зараз я розмовляю. Наш вчитель показав нам красу української співучої мови. І що для мене дуже важливо – я повірила, що я можу досягти тієї мети, що я для себе поставила. І в цьому мені допоміг наш викладач-волонтер Олексій».

  

  

 

 

 

Переглядів: 192 | Додав: cbstolstogo | Дата: 14.09.2022 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Понеділок, 29.04.2024