14:50
DOCUDAYS UA

Вересень - початок навчального року. Тому темою сьогоднішньої зустрічі в кіноклубі - стала освіта.

Обговорили особливості системи освіти в країнах Європи, Азії, Америки та Африки. Знайшли спільні риси та відмінності з освітою в Україні. 

Передивились одразу два фільми "Абетка" (Режисерка: Мадлі Ляене).

Веле – 19 років. Усе, чого вона прагне, – це навчитися читати й писати, щоб не відставати від своєї семирічної доньки. Навіть те, що вона може самостійно написати власне ім’я, після довгих років громадянської війни в Ліберії означає крок до незалежності – подалі від болісного минулого, до кращого майбутнього.

"Школа" (Режисер: Сергій Андрушко)

Містечко Ромодан на Полтавщині навпіл розділяють півтора десятка колій, якими проходять швидкісні потяги. З кожного боку залізниці є своя школа. Втім, влада вирішує одну закрити. Батьки схвильовані — дітям доведеться ходити через залізничний переїзд. Починає діяти батьківський рух за збереження школи. Його очолює Олександр Коршак. Він надсилає десятки інформаційних запитів. Із відповідей випливає, що школу закривають через брак коштів. Тим часом громада села дізнається, що селищному голові купують новий службовий автомобіль. На річне утримання школи вистачає коштів менше, ніж вартість двох таких автомобілів…

Потім почалося обговорення. Говорили про школу. Порівнювали школи України і Ліберії. Обговорювали бажання дітей вчитися.

Задавалися питанням: чи потрібні школи в маленьких містечках? Наводили приклади з власного досвіду.  Взагалі обговорення було жвавим і конструктивним.

  

  

 

Переглядів: 141 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Понеділок, 06.05.2024