Сьогодні в англомовному клубі обговорювали події тижня.

5 вересня - Міжнародний день благодійності. Його встановлення наголошує на важливості благодійництва та волонтерської діяльності, а також привертає увагу до проблем людей, спричинених гуманітарними кризами.

6 вересня, світова спільнота відзначає День читання книг. Свято створене, зокрема, щоб підбадьорити тих, хто любить читати, наголосити на важливості читання, стимулювати людей придбати нову книгу для власної чи публічної бібліотеки або просто сходити до книгозбірні.

8 вересня - Міжнародний день грамотності відзначається 8 вересня кожного року, щоб привернути увагу та занепокоєння проблемами грамотності, які існують як на рівні країн, так і в усьому світі.

А ще 8 вересня 2022 року померла - людина легенда, людина епоха Королева Єлізавета ІІ.

9 вересня, у світі відзначають Всесвітній день краси 

Today, the events of the week were discussed in the English club.

September 5 - International Day of Charity. Its establishment emphasizes the importance of philanthropy and volunteerism, as well as drawing attention to the human problems caused by humanitarian crises.

On September 6, the world community celebrates Book Reading Day. The holiday is created, in particular, to encourage those who love to read, to emphasize the importance of reading, to encourage people to buy a new book for their own or public library, or simply to go to a book collection.

September 8 - International Literacy Day is celebrated on September 8 each year to raise awareness and concern for literacy issues that exist both nationally and globally.

And on September 8, 2022, Queen Elizabeth II, a person of legend, person of the era, died.

On September 9, the world celebrates World Beauty Day.

  

Переглядів: 156 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.09.2022 | Коментарі (0)

Що таке музика класична? Можна навести кілька визначень. По-перше, вона пройшла випробування часом. Це музика минулого, що має і сьогодні свою аудиторію. Наприклад, свого часу вальси Штрауса вважалися розважальної музикою. Сьогодні ми відносимо ці композиції до класики. По-друге, класичною музикою з історичної точки зору є західна середини 18 - початку 19 століття. Як приклад можна привести творчість Баха, Вівальді, Гайдна, Моцарта, Бетховена і т.д.По-третє, класикою вважається також музика академічна, створена з особливих канонам європейської музики 17-19 століть.Вона успадковує жанри зазначеної епохи. Приклади: соната, опера, симфонія.

Сьогодні за засіданні мова йшла саме про музику кінця 17 початку 18 століть.

 

 ХVІІ століття – початок нової епохи в музиці – стилю бароко, в якому втілювалися монументальні та величні образи. Досягла своєї вершини поліфонія, але демократичність нової музики все більше прагнула до гомофонії. У гомофонії на перший план вийшла гнучка, схвильована мелодія, що панує над супроводжуючими голосами.

Важливим кроком епохи стала поява опери, світського мистецтва, яке наслідувало ідеї Відродження і поставило на перше місце ідеал краси і виразності мелодії, багатство людських почуттів. Розвиваються вокальні та інструментальні жанри. Король музичного бароко – орган – поступається місцем клавесину. Якщо органу належали піднесені та патетичні образи, то клавесину – витончені та граціозні.

Яскраві представники: Марен Маре(Франція), Генрі Персел (Британія),Клаудіо Монтеверді(Італія) та ін.

  

  

 

Переглядів: 149 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.09.2022 | Коментарі (0)

     

 Сьогодні Ображіївська бібліотека-філіал є не тільки закладом, який  реалізує право громадян на доступ до інформації, але й центром спілкування користувачів. Робота бібліотеки з питань патріотичного виховання значно активізувалася, наповнилася новим змістом.

     Бібліотекарем створено сторінку свого закладу у фейсбуці. Ображіївська бібліотека-філіал Шосткинської ЦБС https://www.facebook.com/groups/556269732369660  використовує її для реклами  своєї діяльності  та інформування жителів громади про роботу бібліотеки,  нові надходження  літератури, цікаві масові заходи.

   Фото #56 "Підростаюче покоління #ЗСУ" бібліотекаря Наталії Чещевої, за яке віддали 107 вподобайок на онлайн фото-конкурсі "Я люблю Шостку", отримало I місце.

 Бібліотека взяла участь у благодійній акції "З ПІСНЕЮ ДО ПЕРЕМОГИ", яка відбулася у Ображіївському старостинському окрузі напередодні Дня Незалежності України. Бібліотекар Наталія Чещевая  та Світлана Андрусик  представили на акції   патріотичні вироби. Професійний фотограф Анна  Ступак провела благодійну фотосесію в світлиці Пісні, що виконали колективи Ображіївського будинку культури "Зорецвіт", " Вербиченька", "Чарівниці", підняли патріотичний дух жителям і гостям громади. Зібрані кошти були передані на потреби ЗСУ.

   До 203-ї річниці від дня народження Пантелеймона Куліша у бібліотеці пройшла літературно-мистецька година «Нетлінне слово славетного земляка». Діти співали, малювали, робили поробки і читали вірші Пантелеймона Куліша https://www.facebook.com/100004623695581/videos/715945239504403?idorvanity=556269732369660

Бібліотека виступила ініціатором еко-челенджу - збирання макулатури - «Життя дано на добрі справи». Бібліотекар Наталія Чещева закликала мешканців старостату не викидати старі книжки, газети, журнали, а нести в бібліотеку. По закінченню збору макулатура буде відправлена на переробку, а на виручені кошти будуть придбані необхідні речі для наших захисників.

  На фейсбук сторінці можна знайти інформацію про нові книги, зокрема: «Україна. Від первісних часів до сьогодення» відправить допитливих українців у подорож минулим нашої країни. У цій мандрівці читачі дізнаються про знакові місця, культурну спадщину та досягнення українців у різних галузях. Кожен факт підкріплюють ілюстрації, що оживлюють події і полегшують срииймання інформації.

  До Дня Української Державності в бібліотеці була оформлений історичний колаж «Україна: історія незламного народу».   https://://www.facebook.com/photo/?fbid=2327859537378147&set=pcb.622361002427199.

 Напередодні дня Івана Купала бібліотека наповнилась ароматами різнотрав'я,   з яких потім Наталія Чещева, Галина Белокоз, Любов Киричек та Светлана Андрусик влаштували майстер-клас по плетінню вінків для Олени Чанцевої-Коваленко. Майстрині  розповіли про традиції їх створення та про значення кожної квітки. І вкінці, коли віночки були сплетені, всі разом традиційно загадали спільне бажання - "Щоб швидше закінчилась війна!" Віримо так і буде - мрії мають здійснюватися!!!! https://www.facebook.com/100006754995126/videos/456265709188248.

  Бібліотека також долучилась  до  Міжнародного проєкту "СОНЯХИ МИРУ" і  зробити свій особистий внесок у ПЕРЕМОГУ УКРАЇНИ. https://www.facebook.com/photo/?fbid=2264801517017283&set=pcb.576299250366708.

Разом з народно-вокальним колективом  "Чарівниці" у бібліотеці робили обереги для наших захисників. В  них діти вклали частинку тепла та любові . «Ми дуже вдячні нашим бійцям за те, що вони захищають нас і нашу країну. Бійці можуть носити їх на грудях або прив'язати на рюкзак і пам'ятати, що ми їх підтримуємо і віримо в перемогу України!» - запевнили юні майстри і майстрині. https://www.facebook.com/photo/?fbid=2262491190581649&set=pcb.574693857193914.

Робити більше гарних і добрих вчинків – це і є патріотизм. А бібліотека – це той центр, де почуття гідності, національної приналежності, патріотизму доносяться через книги, через приклади, через зустрічі з кращими представниками української нації – письменниками, воїнами, творчими людьми, героями.

 

  

  

  

 

 

 

 

 

  

 

 

              

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 177 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.09.2022 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Понеділок, 29.04.2024