http://project5042018.tilda.ws/?fbclid=IwAR2ogiAG9HSRKftA5vVIp94jdRnpOosI110S_PHMUR6nUpzgZ64cakvX3LE

Все це сталося уперше. І розпочалося з інклюзивного проєкту «Почути світ, щоб бачити життя», який став сенсацією державного масштабу. «Читання книг по телефону» для людей з вадами зору – ноу-хау активістів Шосткинської бібліотеки. Телеканали, газети, радіо – про це говорили і писали всі, бо ця послуга є тільки в нашій бібліотеці. Лише сюжет каналу 1+1 набрав 7471 переглядів! Заслужену високу відзнаку - Диплом лауреата конкурсу кіноклубів #DocudaysUA на кращі адвокаційні заходи отримала Анжеліка Пенкіна.

А щойно розквітла весна, захотілося романтики й лірики, тому вчасно оголошений літературний челендж, якнайкраще продемонстрував акторські таланти читців-декламаторів. Обійняли з відусіль нас віртуози слова і зачарували майстерністю виконання улюблених творів. А читання вірша Лесі Українки «Contra spem spero» перетворилося у формат флешмобу і поширювалося просторами не тільки України, а й Німеччини, Панами, Грузії, Нігерії.

А як було приємно, коли до челенджу долучилися відома письменниця Світлана Талан з уривком свого нового роману «Де живе свобода».

Треба пишатися своїми талантами, що ми і робимо. Ми з гордістю називаємо талановитих шосткинців, які приєдналися до челенджу - Євген Кротов та Серафима Бондарець. Вірш нашого талановитого друга, харизматичного Євгена Кротова «До шосткинців» зібрав 6092 переглядів. А сценічні образи та літературні персонажі, в які перевтілюється неймовірна Серафима змушують серця битися частіше.

Міняємо бібліотечний cтандарт на журналістський формат. Трапилася і нагода – #Деньвишиванки. Зустрілися з двома майстринями і записали дві історії успіху. Перша зустріч пройшла у бібліотеці. Відома шосткинська майстриня Раїса Левдік представила родинний скарб вишиванок, найстарша вишиванка пам♥ятає події 100-літньої давності. Друга майстриня - Алла Клевак нас чекала вдома. Усі вишиті роботи – неймовірні, а досвід рукоділля – все життя.

Побувати в Європі, не виходячи з дому. Питань і проблем нема, звісно, якщо ви слідкували за нашим ЄвроФотофестом #ВідкриваємоЄвропу. Близько 200 світлин розмістили в мережі учасники ЄвроФотофесту з краєвидами Данії, Чехії, Німеччини, Франції, Болгарії, Литви, Італії, Угорщини та подарували незабутні враження від подорожі європейськими країнами. Найбільше світлин надійшло від Олега Цьомки. Він тримав в руках прапори усіх країн європейського континенту. А коли вже завершувався європейський період, виникла ідея провести конкурс #УкраїнаФотофест. 30 років Незалежності України святкувати треба масштабно. І тут дали волю креативу вже майже 30 учасників і надіслали нам більше 300-т світлин унікальних куточків нашої країни. А ми справдити обіцянку та вручили переможцям класнючі подарунки.

Серпневу зустріч з Тамарою Горіха Зерня пам’ятатимемо до наступної зустрічі. Вдруге письменниця приїхала на зустріч з шосткинськими фанати її творчості. «Тамара – це вже класика» - висловив думку хтось в коментарях до публікації про захід.

Квест у бібліотеці «Шурши на повну» проходив вперше. На годину відчули себе бібліотекарями студенти фахового коледжу ім. Івана Кожедуба СумДУ. Їм сподобалося, нам також.

У жовтні вже зосередилися на проєкті #ЧасПік героїчних людей. Ми знову – журналісти і маємо вже невеликий в цьому досвід. 8 людей - 8 історій наших захисників/ць, для яких захищати рідну землю є справою честі. Учасники війни на сході України поділилися з нами спогадами про найгостріші події, гартування бойового досвіду, волонтерський внесок, братерство на фронті, розвиток подій на Донбасі і висловили думку, яка доводить головну ідею, чому треба захищати свою країну: «Бо вона, як мати у нас одна». Проєкт зібрав 12943 переглядів і це лише на сторінці у фейсбук.

Паралельно тривала битва за сертифікати в професійному челенджі #ЗіграйНаВипередження. 15 колежанок отримали близько 50 сертифікатів на різних освітніх платформах.

Уже місяць за гарним настроєм заходять на наші сторінки в мережі всі, хто шукає очима і серцем добрих вражень та креативних ідей для створення новорічної атмосфери. Наразі триває Новорічно-Різдвяний челендж #КнигаНоворічнаАтмосфера. «Лускунчик» та інші літературні герої приміряють новорічне вбрання, а творці демонструють дизайнерський талант й авторський підхід до виконання творчого завдання. Майже 70 учасників і близько сотні вишуканих святкових композицій прикрашають стрічки соціальних мереж. Читацькі зацікавлення та уподобання викликають ВАУ-ефект. Брати Капранови, Андрій Кокотюха, Всеволод Нестайко, Василь Шкляр, Надія Гуменюк, Люко Дашвар ще декілька десятків імен літературного процесу, про яких треба розповісти окремо і скласти чималий список на тему «Такі книги читають шосткинці».

А ще були нагороди та відзнаки: «Гордість Шостки» та «Лідер бібліотечної справи» і взагалі багато корисних справ, цікавих форматів заходів. Загалом то, динамічно і драйвово весь 2021 рік.

Усе це тільки завдяки вам - наші друзі, наші читачі. Бібліотечні заходи офлайн і онлайн формату отримали вашу прихильність, коментарі й вподобайки накручували обертів, надихали й мотивували та підкорювали нас своєю щирістю.

А місцеві телерадіокомпанії “Акцент” і Телеком-Сервіс, газети «Полісся», «Перекресток», «Шанс», інтернет-видання, партнерські сайти, соціальні мережі поширювали інформацію про найцікавіше, що відбувалося у бібліотеці.

Ми дійсно були однією креативною командою і разом досягали успішних вершин. Нехай новий 2022 рік буде щедрим на гарні новини, неймовірні події та позитивні зміни.

 

 

 

Переглядів: 267 | Додав: cbstolstogo | Дата: 30.12.2021 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Середа, 01.05.2024