Про Covid-сертифікати та про те, які права вони надають йшла мова під час онлайн зустрічі з головним юристом відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Юлією Зацаринною, яка відбулася 8 грудня. 

У зв’язку з пандемією коронавірусної хвороби виникає необхідність обмеження деяких прав громадян. Уникнути обмежень можна шляхом отримання Covid-сертифіката або міжнародного свідоцтва про вакцинацію. Юлія Володимирівна розповіла про правила роботи у ''жовтому'' та ''червоному'' рівнях епіднебезпеки та відповіла на запитання слухачів.

  

  

 

Переглядів: 539 | Додав: cbstolstogo | Дата: 08.12.2021 | Коментарі (0)

#КнигаНоворічнаАтмосфера

Новий фоточелендж від Шосткинської центральної міської бібліотеки. Запрошуємо усіх наших друзів приєднатися та вже сьогодні налаштувати себе на всі позитивні емоції, які викликають новорічні свята та улюблені книги. Умови читайте у відеопублікації.

 

 

  

  

  

  

 

 

 

 

 

Переглядів: 541 | Додав: cbstolstogo | Дата: 08.12.2021 | Коментарі (0)

#ЧАСПІК ГЕРОЇЧНИХ ЛЮДЕЙ

Таким був особистий шлях наших земляків у захисті своєї країни на сході України, така вийшла велика історія http://project4915884.tilda.ws/page24037547.html

Наш незалежний проєкт тривав з 14 жовтня – День захисника і захисниць України до 6 грудня – День Збройних Сил України. Партнером Шосткинської центральної міської бібліотеки стала ГО "Об'єднання учасників АТО та бойових дій "Братерство".

8 людей - 8 історій наших захисників/ць, для яких захищати рідну землю є справою честі. У наших героїв різні долі, але свого часу їх об’єднало головне: свідоме та добровільне рішення вирушити на передову захищати свою країну.

Сьогодні вони особистим прикладом мужності переконують нас у важливості цієї почесної місії. Учасники війни на сході України поділилися з нами спогадами про найгостріші події, гартування бойового досвіду, волонтерський внесок, братерство на фронті, розвиток подій на Донбасі і висловили думку, яка доводить головну ідею, чому треба захищати свою країну: «Бо вона, як мати у нас одна».

Звичайно, про війну читати не дуже приємно. Але - це вже наша історія, наша пам'ять, яку стерти просто неможливо.

Так, жити у спокої комфортніше, зосередитися на тому, що «мене це не стосується» зручніше. Але відсторонитися повністю не вийде, про ціну спокійного життя треба нагадувати, бо це наша реальність.

Власне, ці історії мають бути з продовженням, бо героїчних людей в Шостці значно більше. І кожен, хто бачив війну, має бути почутим. Для них важливо відчути підтримку і розуміти, що вони потрібні країні, яку захищають. Для нас - тримати баланс, не забувати, що війна триває. Поважати думку кожного та визнавати внесок наших земляків у боротьбу за незалежність та територіальну цілісність України. Їм вдалося зупинити агресора на сході і вони продовжують гідно захищати нашу Батьківщину.

"Дуже вдячний, що започаткували такий проєкт. Будемо сподіватися, що інші підхоплять. У цей час особливо важливо нагадувати, що війна триває і серед нас є люди, які особисто з нею знайомі. Вдало обрано меседж: «Розповідаємо про війну, щоб пам'ять не притуплялася». Зараз бачимо підготовку до вторгнення. Війна починається не з пострілу, а з телевізора. Ворог заходить туди, де підготовлена база. Але ніхто не ризикне наступати там, де його чекають і можуть дати відсіч. Тому, підготовка - один з елементів того, що може не початися»., - так висловився про проєкт ВІТАЛІЙ ЛЯШОК.

Ми маємо знати наших захисників, повинні про них розповідати. Вони героями себе не визнають, героями їх називають пересічні українці: ми з вами.

Зустрічі у бібліотеці проходили у форматі живої бесіди, де кожен військовослужбовець висловлював свою думку . Від спілкування - тільки приємні враження.

Ми вдячні всім учасникам проєкту: АЛЬБІНІ ГЕРБ, ВАДИМУ ГРИШАКУ, ВІТАЛІЮ ЛЯШКУ, МИРОСЛАВУ ЛЯШКУ, АНДРІЮ МОСКОВЦІ, ОЛЕКСАНДРУ СКОРБАЧУ, АНАТОЛІЮ СОЛЯННІКОВУ (з нього все почалося), ІВАНУ ЧОНЦІ. Бажаємо їм та всім українцям міцного здоров'я та миру на нашій землі!

 

Переглядів: 191 | Додав: cbstolstogo | Дата: 08.12.2021 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Вівторок, 30.04.2024