Про історичні події часів Української революції сьогодні йшлося в  ЦМБ ім. Л. Толстого.  Година слави «Сумщина  – земля героїв», на якій вшанували героїв Визвольної боротьби українського народу першої половини XX століття, відбулася за участі представників органів виконавчої влади, керівників різних рівнів управління, освітян та громадськості міста.

Федір Пушкар, науковий співробітник Шосткинського краєзнавчого музею, ознайомив присутніх із хронологією визначальних подій народного руху за незалежність, свободу та самовизначення в нашому місті.

Бібліотекар Тетяна Абдюшева представила книгу відомих дослідників історії Романа КОВАЛЯ, Віктора МОРЕНЦЯ та Юрія ЮЗИЧА «Сумщина в боротьбі. Біографії, історії, спогади», яка відкриває забуті імена в історії нашої області, розповідає про події Української революції 1917-1920 років та участь у них наших земляків.

У дослідженні вміщено 120 біографій козаків і старшин Армії УНР, які народилися на території Сумської області, а також понад 50 спогадів про їхню участь у Визвольній боротьбі.

 «Розгорніть цю книгу. Читайте, радійте, відкриваючи невідомих для себе шляхетних співвітчизників. Відчуйте, яких чудових людей ми земляки! – пише про свою книгу Роман Коваль. – Пишайтеся, що народилися на Сумщині – батьківщині героїв і видатних творців української культури!».

  

  

  

 

 

 

 

Переглядів: 579 | Додав: cbstolstogo | Дата: 27.12.2017 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 09.05.2024