Серед сумчан, борців за волю України, було чимало творців української культури – письменників, композиторів, музикантів, акторів, журналістів, редакторів,  інженерів, громадських діячів … Саме про них йдеться в новій книзі дослідників історії Визвольної боротьби українського народу першої половини XX століття Романа Коваля, Віктора Моренця та Юрія Юзича «Сумщина в боротьбі».

19 грудня  бібліотекар Тетяна Абдюшева зробила презентацію цієї книги для колег–бібліотекарів.  У виданні вміщено 120 біографій козаків і старшин Армії УНР, які народилися на території сучасної Сумщини та понад 50 спогадів про їхню участь у Визвольній боротьбі.

Тетяна Вікторівна ознайомила присутніх з долями героїв нарисів: Олександра Коваленка, Василя Ємця, Насті Гудимович, Бориса Антоненко – Давидовича, Григора Божка.

«Цією книжкою, – написав у передмові автор Роман Коваль, – ми повертаємо в нашу свідомість шляхетних особистостей, які відстоювали у кривавій війні з російським окупантом право нашого народу вільно жити на своїй землі».

З книгою «Сумщина в боротьбі» можна ознайомитися в бібліотеці ім.Л.Толстого.

  

 

 

Переглядів: 480 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.12.2017 | Коментарі (0)

У новорічній круговерті закружляли учнів школи-інтернату  працівники юнацького відділу ЦМБ ім. Л.Толстого. Діти здійснили віртуальну подорож країнами світу, дізнались про традиції святкування  Нового року та  Різдва в різних країнах світу та відповідали на запитання  новорічної  вікторині. Кожен з учасників свята отримав масу позитивних емоцій та  новорічний сувенір на згадку.

  

 

Переглядів: 509 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.12.2017 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Середа, 08.05.2024