15 березня директор КЗ «Шосткинська міська ЦБС» Ольга Євтушенко, бібліотекарі Валентина Макуха і Тетяна Абдюшева взяли участь у тренінгу «Медійна грамотність для людей поважного віку», який відбувся на базі Центру естетичного виховання «Юність».

Тренер Наталія Єсіна, представник Чернігівського громадського комітету захисту прав людини в Сумах, ознайомила учасників тренінгу з найбільш розповсюдженими видами маніпуляцій та пропаганди, а також  базовими інструментами перевірки інформації.У формі ділових ігор і живих дискусій слухачі просувалися новими сходинками навчання медіаграмотності.

Учасниками тренінгу переконалися, що сьогодні медіаграмотность – життєво необхідна у контексті інформаційної війни.

Даний проект ініціювала ГО Центр Поділля-Соціум, за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Пропонуємо і вам дізнатися більше про медіаграмотність за допомогою цих лінків:

http://medialiteracy.org.ua/

Портал «Медіаосвіта і медіаграмотність» створено у 2013 році на базі он-лайн бібліотеки з медіаосвіти Міжнародного благодійного фонду «Академія української преси». Портал містить розділи як для всіх категорій медіапедагогів, так і для медіаспоживачів. Тут ви знайдете презентації відеоматеріали, документи, публікації, програми, матеріали семінарів, перелік корисних ресурсів та мапу медіаосвіти.

http://www.slideshare.net/medialiteracy/mo2-26680986

Підручник з Медіаосвіти та медіа грамотності.

До речі, Академія української преси має власний аккаунт на SlideShare, тож ви маєте змогу познайомитися і з іншими публікаціями (дивитися за цим посиланням).

http://osvita.mediasapiens.ua/

Проект MediaSapiens. Основна мета проекту – підвищити медіаграмотність аудиторії, навчити краще розуміти суть медіа, орієнтуватись в інформаційному просторі, навчитись критично ставитись до ЗМІ, відрізняти якісну та правдиву інформацію, виявляти маніпулятивні спроби впливати на громадську думку та не піддаватись їм, довідатись про інформаційні права та можливості їх використання.

Переглядів: 701 | Додав: cbstolstogo | Дата: 15.03.2017 | Коментарі (0)

15 березня в ЦМБ ім. Л.Толстого відбувся Математичний КВК -  конкурс веселих і винахідливих математиків. Змагались учні 8-го та 9-го класів школи - інтернату. Цим заходом бібліотекарі юнацького відділу намагались зацікавити учнів математикою, встановлюючи зв’язки між математикою та іншими сферами життя. Різноманітні конкурси складались з ребусів, головоломок, які розвивають логічне мислення, кмітливість, уміння швидко орієнтуватись в ситуації, повагу до суперника, товариськість.

 

 

 

 

 

Переглядів: 559 | Додав: cbstolstogo | Дата: 15.03.2017 | Коментарі (0)

 Кожна людина бачить барви світу по-своєму. У кожного в душі розцвітають свої кольори, які потім перетворюються на чародійному полотні в чудесні образи.

На персональній виставці Раїси Нікольської «Чудное мгновение», яка відкрилася 15 березня в центральній міській бібліотеці ім. Л.Толстого, представлені роботи в техніці ізонить, ішибана. Це вже друга персональна виставка, в якій майстриня відобразила відчуття реальності та фантазії.

Раїса Миколаївна захоплюється ниточним дизайном близько десяти років і домоглася справжньої майстерності в виготовленні панно, перетворюючи звичайну нитку у витончені візерунки. Адже немає прекраснішого способу для гармонізації свого внутрішнього світу і самовираження, ніж через творчість.

Ізонить, вона ж нитяна графіка, вона ж нитковий дизайн, вона ж зображення ниткою - все це графічна техніка, отримання зображення нитками на твердій основі. Підставою служить оксамит, картон, фанера, і т.п.

«Роботи майстрині радують око своїми незвичайними переплетеннями і надають заспокійливу дію на людину. Вони тішать душу своєю незрівнянною красою. Хочеться сказати всім присутнім: не марнуйте свого життя, цінуйте кожен день і кожну хвилину, любіть цей прекрасний і примножуйте його красу»,- говорить організатор виставки бібліотекар Любов Михайлова.

Бібліотека запрошує помилуватися яскравими, майстерними виробами, у яких проявлені смак і фантазія. Виставка працюватиме до 2 квітня.

 

 

 

   

 

Переглядів: 559 | Додав: cbstolstogo | Дата: 15.03.2017 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 29.03.2024