18 березня відбулося чергове засідання в кіноклубі. Цього разу членам клубу було представлено фільм нідерландського режисера Яна Яапа Кейпера «Грішна хвороба». Дуже гнітюче враження справив фільм на присутніх.

31-річна росіянка Саша Волгіна – ВІЛ-позитивна та вагітна. На даний момент темпи поширення епідемії СНІДу в Росії – найвищі у світі. Понад 1 млн. росіян живуть зі статусом ВІЛ; більшості з них нема й 35 років. Втім, медикаментів постійно бракує, уряд не фінансує профілактику СНІДу, а наркомани стрімко криміналізуються. Саша очолює групу активістів, котрі намагаються зарадити цій ситуації. Режисер Ян Яап Кейпер слідує за нею в її щоденній боротьбі за виживання.

Хто може захворіти на СНІД? Як ми повинні ставитись  до ВІЛ-інфікованих? Чи все можливе робить держава для таких хворих? Чи мають ці люди такі ж права у державі, як і  інші громадяни?  Ці ті інші проблемні, гострі  питання підіймалися після перегляду фільму.

Фраза головної героїні фільму  « Если заболел СПИД-ом - застрелись» справила враження безвиході. Ще довго в нашій країні ВІЛ-інфіковані не будуть в рівних правах з іншими громадянами – саме такого висновку ми дійшли в процесі обговорення.

  

 

Переглядів: 527 | Додав: cbstolstogo | Дата: 18.03.2017 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Субота, 20.04.2024