Вже шостий рік у м. Шостці успішно працює Університет ІІІ віку, має певні результати та користується великою популярністю серед дорослого населення міста. В урочистій обстановці  26 травня ректор Університету III віку Ніна Сиваєва  і декан факультету Інформаційних технологій Ольга Євтушенко вручили слухачам свідоцтва про закінчення базового курсу навчання на факультеті Інформаційних технологій Університету ІІІ віку, що діє на базі центральної міської бібліотеки ім. Л.Толстого.  «На даному факультеті протягом навчального року навчалися 17 чоловік. Навчання стимулює інтелектуальну діяльність, розвиває навички та здібності людей елегантного віку. Більша частина випускників попереднього року виявили бажання продовжити навчання. І цього року ми вперше відкрили факультатив, на якому слухачі мали можливість удосконалювати набуті знання. 

Вони вже не уявляють свого життя  без комп'ютера,  Інтернету. Звичайно, в зрілому віці для освоєння комп'ютера потрібно більше часу, чим молоді. Однак, при великому бажанні та старанності, комп'ютерні науки піддаються в будь-якому віці.

Крім відвідання занять на факультеті слухачі мали  додаткову можливість зустрічатися і спілкуватися у невимушеній обстановці з близькими по духу та інтересам людьми», – зазначила декан факультету Ольга Євтушенко.

Випускники висловили найщиріші та найсердечніші слова подяки викладачу-волонтеру Олені Постатник. За свою сумлінну працю вона була відзначена Почесною грамотою міського голови.

  

  

Переглядів: 495 | Додав: cbstolstogo | Дата: 26.05.2016 | Коментарі (0)

Майже 100 картин і малюнків представили на вже традиційній щорічній виставці-звіті «Вчимося у майстрів і у природи» студенти мистецького факультету Університету ІІІ віку, яка прикрасила фойє центральної міської бібліотеки ім. Л.Толстого. Почати писати картини в зрілому віці - для цього треба мати велике бажання і сміливість.

Ректор Університету Ніна Олексіївна Сиваєва зазначила,  що вже шостий рік працює в місті  Університет ІІІ віку. Близько 1200 випускників різних факультетів за цей час отримали свідоцтва про закінчення навчання. Чи варто було створювати такий Університет? Звичайно, що так. Адже у кожній людині природою закладений певний творчий потенціал, потрібно тільки підтримати, розвинути його.

 «Студенти» з вдячністю відзначають, що тільки завдяки професіоналізму і чуйності їх викладачів Володимира Єфимовича  Афоніна та Григорія Федоровича Гаврилюка вони змогли досягти таких успіхів.

«26 випускників отримують цього року свідоцтва про закінчення факультету, - зауважила декан Мистецького факультету Наталія Миколаївна Харитонова. – Наші студенти беруть активну  участь у всіх міських заходах. Своїм прикладом вони показують, що творче життя може бути в будь-якому віці. Адже девіз нашого факультету такий:

                                 Мы красками раскрашиваем жизнь,

                                 Свое занятье никогда не бросим.

                                 Мы даже в буднях можем радость находить

                                 И солнечною сделать нашу осень».

Директор бібліотеки Ольга Іванівна Євтушенко відзначила, що це одна з найкращих виставок і закликала шосткинців завітати й отримати насолоду.

  

  

  

   

Переглядів: 591 | Додав: cbstolstogo | Дата: 26.05.2016 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Середа, 24.04.2024