У 2016 році Молодіжна секція української бібліотечної асоціації запропонувала всім бажаючим взяти участь у новій мобільній книжковій виставці в межах проекту Секції «Display – кросинг», метою якого є популяризація і організація книжкових виставок, акцентування уваги на розробці її дизайну, сприяння професійному спілкуванню та обміну досвідом з даного питання між фахівцями з метою удосконалення виставкової діяльності бібліотек України, пошуку нових ідей та форм.

2016 рік оголошено роком англійської мови в Україні. Вежа Біг-Бен вже давно стала символом як Англії, так і всього англійського. Тому цьогорічна виставка, яка подорожує всією Україною та   має назву «Книжковий Біг-Бен», розповідає про сучасне значення англійської мови як світової. Її девіз: “Для того, щоб пізнати світ — вивчай англійську”.

Концепцію і дизайн виставки було розроблено Молодіжною секцією УБА, а бібліотеки-учасники проекту повинні підібрати літературу, предмети та оформити всі складові в одне ціле, розробити інсталяцію.

Після закінчення терміну експонуваня у певній бібліотеці (1 тиждень + 2 дні на оформлення) розробка дизайну передається іншому учаснику.

Варіації виставки кожного учасника відображаються на сторінці проекту у соціальній мережі Facebook і таким чином фіксуються результати проекту.

Шосткинська міська центральна бібліотека стала однією з 81 учасників проекту.

4 травня бібліотека прийняла естафетну паличку та представила читачам свою творчу версію «Книжкового Біг-Бену». Головними героями  виставки «Читай в оригіналі» стали мешканці «Книги Джунглів» -  найпопулярнішого твору видатного англійського письменника, лауреата Нобелівської премії Джозефа Редьярда Кіплінга. Ця книга має стати настільною для кожного, хто прагне бути  справжньою людиною. Вона вчить не тільки любити природу, а й берегти її для наступних поколінь, дбати про наших менших братів.

Кожен читач може  познайомитись з англомовною літературою з фондів бібліотеки - журнали, сучасні навчальні посібники з вивчення англійської мови, довідники, словники, художні твори мовою оригіналу тощо. Виставка- інсталяція "Книжковий Біг-Бен" викликає у читачів непідробні емоції та захват.

В бібліотеці створено Центр розвитку "The Uniting Space (The US) hub", який має на меті підвищення інтересу суспільства, зокрема молоді,  до вивчення і спілкування англійською мовою. Центр є вільним і відкритим для усіх мотивованих і зацікавлених людей! Ми віримо, що для того, щоб не бути глухим і німим в сучасному світі, треба володіти мовою глобального спілкування. Саме тому на базі нашого центру проводяться засідання клубу англійської мови "Insight into English", де кожен бажаючий має можливість дізнатись цікаву інформацію про країни, де розмовляють англійською, може покращити рівень розмовної мови, зустрітись з носіями англійської та багато іншого.

Сподіваємося, що «Книжковий Біг-Бен» приверне увагу відвідувачів бібліотеки до вивчення англійської мови.

   

 

   

 

   

 

   

 

                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 1210 | Додав: cbstolstogo | Дата: 04.05.2016 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 29.03.2024