22:15
ЗА КОЛЬОРОВИМ НАСТРОЄМ ДО ГАМАЛІЇВКИ

  До спортивно-літературного десанту приєднується мистецький. На горизонті - спочатку околиця, а потім і центр сусіднього села. 22 червня ми в Гамаліївці. Здається все тут і всі тут. Пізніше ми дізналися, що саме тут щодня збираються волонтери, активісти і місцева дітвора. Гуртуються задля добрих справ: плетуть маскувальні сітки для наших воїнів. У громадському об♥єднанні «Сучасність» активні всі і дорослі, і молодь.

Проєкт ГО "Сила інтелекту" та Шосткинської публічної бібліотеки "Переможні горизонти" реалізується в рамках програм, розроблених інститутами громадянського суспільства у сфері роботи з дітьми та молоддю за фінансовою підтримкою коштів бюджету Шосткинської міської територіальної громади у 2023 році.

До мешканців села приєднується велика компанія із Шостки: викладачка художнього відділення Шосткинської дитячої школи мистецтв, членкиня Національної Спілки Художників Алевтина Филон , юна поетка та волонтерка Олеся Сочан, журналісти місцевих телекомпаній, лідери громадської організації, бібліотекарі-організатори та молодь, для яких Шостка стала рідним містом.

Знайомимося і запускаємо настрій за допомогою руханки. П♥ять хвилин активних вправ і маємо просто море енергії. Так багато, тому починаємо витрачати її на спілкування і корисне проведення часу.

Аквагрим, декламування віршів та гуморесок, пісня, спортивна руханка, патріотична фотозона у бібліотеці: разом з гамалііївцями ми створювали атмосферу, де цікаво було б усім.

Просто феєричний успіх серед дітлахів мав майстер-клас по аквагриму від Алевтини Філон. Фейс-арт для дітей – то завжди чудовий подарунок, щось таке веселе та святкове. Усі учасники події замовляти патріотичні візерунки: квіти, прапор України, а найчастіше – герб України. Ми спробували порахувати: а скільки ж дітей отримали цей подарунок від Алевтини? Десь близько 40, а може й більше.

Майстерно створені художницею міні-шедеври на обличчях дітей подарували їм фантастичний настрій. Радісні очі та щирі усмішки - найбажаніший результат будь-якої доброчинної справи.

Тему війни росії проти нашого народу неможливо обійти. На зустрічі Валентина Макуха презентувала дебютну книгу Павла Вишебаби «Тільки не пиши мені про війну». Вишебабу називають поетичним голосом часу, його вірші читають у прайм-тайм на центральних телеканалах, їх кладуть на музику та озвучують на проукраїнських мітингах по всьому світу різними мовами.

З імпровізованої сцени в авторському виконанні звучали вірші про Україну Олесі Сочан. Продовжили поетичний марафон місцеві - Євген Єресь, Вероніка Зімина, Ірина Цигикал, Каміла Товстая. А як читав гумореску Павла Глазового Димитрій Надточий. Ми ще його почуємо, справжній талант. До речі, разом з друзями він приїхав із Шостки на крутих мотоциклах.

Який же щедрий день на відкриття. Чудовим сюрпризом для всіх стало акапельне виконання пісні «Ой у лузі червона калина» оператором телекомпанії «Телеком-Сервіс» Дмитром, яку підхопили всі, хто був на майданчику.

Гостю з Києва Олену наша молодь приємно здивувала і викликала в неї почуття гордості: «Такі освічені, чудові, виховані, талановиті. Пишаюся. Все буде Україна!». Підтримуємо!

На свіжому повітрі ми ловимо моменти щастя. «Сподобалося все. Так не вистачає спілкування та позитиву, тому подібні заходи це завжди свято», - поділилася з нами Марія. І запросила нас частіше приїжджати. А ми й не проти…

Активісти Гамаліївки запропонували нам невеличкий майстер-клас з плетіння сіток. Маскувальні сітки рятують життя наших бійців на передовій, тому цю справу майстрині тримають під контролем і намагаються зробити їх якнайбільше. «Щодня на виготовлення маскувальних сіток ми виділяємо до п♥яти годин свого вільного часу. До дорослих приєднуються діти, а якщо ще пообіцяєш пригостити їх печивом, то від охочих просто відбою немає», - розповіла нам бібліотекарка Ольга Цигикал.

Кожен наш захід, проведений в рамках проєкту – це крок назустріч нашій Перемозі. Жити тут і зараз, тримати стрій і зберігати позитивний настрій, дозволяти собі відчувати емоції, робити ось такі вилазки - все це важливо та потрібно, і не сумнівайтесь!

Не втомлюємося щоразу дякувати захисникам України за кожен новий день. Ми вдячні всім, хто продовжує бути з нами, хто підтримує нас. Ми дякуємо, що з нами була дивовижна й талановита Алевтина Філон. Щиро дякуємо бібліотекарці Гамаліївської бібліотеки - філії Ользі Цигикал та волонтерам за організацію заходу. Спілкування з Наталія Сочан та Олесею Сочан - це завжди тільки позитив. Вдячні кожному і кожній, хто прикрасив цей день яскравими фарбами життя.

                                                                      

                                                                        

Переглядів: 67 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Понеділок, 29.04.2024