Канікули – довгоочікуване перезавантаження. Жодних термінових презентацій, доповідей, творів та іспитів. Ціле – літо! Куди піти та чим зайнятися обговорювали сьогодні в англомовному клубі.

The holidays are a long-awaited reboot. No urgent presentations, reports, writings and exams. The whole summer! Where to go and what to do were discussed today in the English club.

 

 

  

Переглядів: 115 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.06.2023 | Коментарі (0)

Отже Сільвана «сильна жінка» - яка бореться за свої права і стає для багатьох людей прикладом. Прикладом, як не боятися говорити про те, хто ти є насправді і говорити про це вголос.

На зустрічі говорили про фемінізм, про те як багато вже зроблено на цьому шляху починаючи 1839 року, і як багато ще потрібно робити.

Потім переглянули д/ф "Сільвана"

Вона використовує свій гострий, як бритва, язик, щоб направити увагу на соціальні рухи, що відбуваються в сучасному суспільстві, а по ходу справи служить голосом покоління. Цей фільм простежує життя Сільвани від андеґраундної артистки до ікони, спостерігає, як вона здобуває кілька важливих нагород і будує майже легендарні стосунки з шведською поп-співачкою Беатріс Алі. Однак після лише одного року в центрі уваги все раптово припиняється. Сільвана ламається під тиском, втомившись від наслідків ярлика «сильної жінки». Вона вирішує показувати нові сторони себе, «бо супергероїв не існує, є лише люди».

Після перегляду одразу розпочалися дебати.  Що найбільше вразило? Батьки, а особливо батько, який став на бік доньки і підтримав її. Що сподобалось? Сільвана – жінка «воителька», яка не боїться вголос заявити про свої права. Що нового дізналися? Що у Швеції – демократичній державі теж треба боротися за свої права. Навіщо кричати вголос про свій «неформат»? Щоб люди схожі на тебе знали, що вони не самотні і таких як вони багато.

Підсумок: Такі люди, як Сільвана не можуть мовчати, вони обов’язково будуть боротися куди б вони не потрапили. Вони дуже потрібні, як лідери, які можуть своїми піснями підняти дух і підказати в якому напрямку треба рухатись»#docuclub #docu_показ

  

 

Переглядів: 133 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.06.2023 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Середа, 08.05.2024