15:59
Торгівля людьми. Міф чи реальність?

7 лютого 2017 року в центральній міській бібліотеці ім. Л.Толстого відбулась інформаційно-правова година «Торгівля людьми – соціальна проблема сучасності».

Провідний методист В. Макуха 3 лютого 2017 року була учасником заходу «Розроблення «Карти з протидії торгівлі людьми в Сумській області», проведеного в м. Шостка департаментом соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації спільно з Сумською обласною організацією ліги соціальних працівників України. Валентина Макуха  ознайомила бібліотечних фахівців з чинниками, що призводять до  торгівлі людьми та шляхами уникнення таких ситуацій  громадянами України.

Вона акцентувала увагу, що поняття «торгівля людьми» охоплює широке коло соціальних явищ. Якщо, наприклад, вас примушували відробляти неіснуючі борги або не заплатили гроші за виконану роботу, відібрали документи, втягнувши у злочинну діяльність – ви є жертвами торгівців людьми. Предметом торгівлі може бути будь-яка особа незалежно від статі та віку: чоловіки – з метою експлуатації   праці, діти – з метою використання у жебрацтві, жінки – найчастіше потрапляють у сексуальне рабство, будь-які особи – для вилучення і трансплантації органів.

 Лише відверте обговорення існуючих проблем з різними категоріями населення, створення єдиної стратегії боротьби з цим соціальним злом допоможуть отримати позитивні результати.

Переглядів: 568 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 26.04.2024