16:37
Свято в "Ганниній пустині"

9 серпня з нагоди 197-річчя від дня народження П. Куліша представники Шосткинської  центральної міської бібліотеки, місцеві краєзнавці та поети побували на святі, яке відбулося у літературно-меморіальному музеї-заповіднику Пантелеймона Куліша «Ганнина пустинь».

Ми давно мріяли про таку поїздку!

І ось, нарешті,  здійснилося...  Нас гостинно зустрічалаЧернігівщина. Це тут, поблизу села Мотронівки, 28-річний П.Куліш одружився з 15-річною Олександрою Білозерською, яка згодом стала письменницею Ганною Барвінок. Через 30 років подружжя Кулішів стало постійно жити на хуторі.

 Наша невеличка делегація ознайомилися з експозицією літературно-меморіального музею, поспілкувалася з працівниками музею-заповіднику та його директором Блохою Юрієм Анатолійовичем.

Будинок Білозерських, де жили батьки Олександри, нині реконструйовано під музей, який і носить ім’я «Ганнина пустинь». Тут, за документальними свідченнями, фото, малюнками та щоденниками, відтворено інтер’єр, який був і за часів Білозерських.

Додому ми повернулися сповнені незабутніх приємних вражень від нових знайомств та спільних задумок для реалізації у наших громадах.

 

  

 

  

 

 

 

 

Переглядів: 534 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 26.04.2024