22:37
«Перлина Україна. На весь світ одна єдина»

Все те, що «на позитиві» має своє продовження. 15 червня Спортивно-літературний десант «Переможні горизонти» висадився в селі Івот. Проєкт ГО Сила інтелекту та КЗ «Шосткинська публічна бібліотека», який реалізується за фінансовою підтримкою коштів бюджету Шосткинської міської територіальної громади.

Сьогодні ми знімали кіно. Знімальна група, локація, актори - мінімум, який необхідний для зйомок будь-якого відеоролика. Знімальна група - Ярослав Гула, відомий блогер, автор тревел-проєктів «Моя Сумщина», «Моя Україна» і креативний математик. Бібліотекарям також хотілося зафільмувати все, що відбувається на майданчику. Локації - селищні маршрути. Актори – дітлахи, молодь та добра собачка на ім’я Рей (такий собі розумний пес - улюбленець усіх місцевих жителів). Гідами по місцевості також виступили дітлахи.

Ярослав перейшов одразу до справи. Сказав, що хоче більше знати про село і запропонував провести експеримент. Відгукнулися всі, наввипередки стали виголошувати ті місця, де їм цікаво і побігли показувати об'єкти для знімання. Дорослі намагалися не відставати від жвавої юрби, поспішали за ними, щоб не пропустити найцікавішого. А як інакше, деякі з нас тут вперше і хотіли також побачити цікаві місця та краєвиди.

Юне покоління івотчан прагнули показати усі стежини рідного краю, де щодня їх торкаються промені щастя. «Ура! Ми себе у ютубі побачимо», - вигукували діти і знімальний процес не по сценарію набирав обертів.

Отож, ТОП-7 красивих місць села Івот очима дітлахів та молоді для промо ролику. Бібліотека, школа, річка, квіткові клумби, місцевий клуб, церква, історичний меморіал – це ті островки, які стануть для них точкою відліку на шляху дорослішання.

Відкривали для себе Івот. І невеличкий будиночок ще з минулого століття, в якому розмістилась бібліотека. І школа, яка і влітку відкрита для своїх учнів. І будинок культури, де в етнографічному залі зберігаються старовинні вишиті сорочки. І унікальні ляльки - мотанки берегині народних традицій, створені з такою любов’ю. І вікова шафа, де на кожній полиці історія цілих поколінь місцевих жителів. До речі, такі шафи виготовляли лише тут, і як нам розповіли: дівчата, виходячи заміж, обов’язково замовляли таку шафу. Уявляєте, скільки в ній таємниць. Згадали і про Івотську трагедію, бо без знання історії, майбутнього не буде.

«Перлина Україна. На весь світ одна єдина» - cпортивна руханка мала на меті підбадьорити всіх, хто був на галявині біля річки. Так і сталося, Каміла провела її чудово.

Цікавий експеримент та майстер-клас від Ярослава досяг своєї цілі – всі отримали задоволення на всі 100%. А усі герої сьогоднішньої події вже за тиждень в спеціально створеному промо ролику на платформах медіа ресурсів Шосткинської громади. Це буде подарунок Ярослава.

ГО «Сила інтелекту», керівництво і колектив Шосткинської публічної бібліотеки щиро вдячні Ярославу Гулі, що відгукнувся на наше запрошення і провів оригінальний урок по створенню відеороликів.

Приємно знати, що поруч люди, яким це треба. Ми дякуємо директору Івотського НВК Федорченко Наталії Григорівні, викладачам, бібліотекарю бібліотеки-філіалу Олені Сіваєвій за те, що підтримали нашу ініціативу та організували цей захід. Слова вдячності хочемо висловити і нашим захисникам за те, що діти бачать сонце, а ми маємо можливість реалізувати свої проєкти і працювати для громади.

Година активностей на свіжому повітрі, спілкування з молоддю, майстер-клас від відомого блогера, діалоги про прочитані книги і просто приємно проведений час. Було класно і незабутньо!

 

                                                                                     

                                                                                      

 

 

Переглядів: 64 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Понеділок, 29.04.2024