13:48
«Нескорена Україна»

20 лютого, з нагоди третьої річниці подій на Майдані, у центральній міській бібліотеці ім.Л.Толстого відбувся День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Годиною єднання «Нескорена Україна» вшанували учні 10-х класів гімназії та небайдужі шосткинці тих, хто боровся за правду і гідність, за краще майбутнє України.

Захід розпочався піснею «Молитва за Україну» у виконанні тріо «Барвінок» ДШМ (керівник Лариса Шамро).

«Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Полягли за честь, за волю, за право бути українцями і за свою Батьківщину.

Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вічність, ставши нашими ангелами-охоронцями на небі», - акцентувала увагу присутніх ведуча заходу бібліотекар Тамара Четверикова.

Мирослав Ляшок, який особисто був на Майдані Незалежності  під час тих бурхливих подій, запевнив, «що українці тоді здобули перемогу і сьогодні ми обов’язково переможемо у війні за незалежність, за територіальну цілісність нашої держави. Герої не вмирають! Героям Слава!».

Заступник міського голови Ніна Олексіївна Сиваєва підкреслила, що ми повинні любити свою Батьківщину, адже вона в нас одна, як мати. «Ми обов'язково переможемо! Україна  буде соборною, незалежною та процвітаючою державою», - наголосила Ніна Олексіївна.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні під слова пісні «Плине кача», яка стала гімном Майдану, сумним символом.

Полум'яні патріотичні вірші прозвучали у виконанні авторів Євгенії  Гончаренко та Івана Радохліба.

До вшанування трагічних подій на Майдані 18-20 лютого 2014 року в читальній залі організована книжково-ілюстративна виставка “ Небесна Сотня: герої не вмирають», на якій представлені документальні та художні книги сучасних авторів про події на Майдані.

  

  

  

 

 

 

Переглядів: 512 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 26.04.2024