17:40
«НЕЙРОННІ МЕРЕЖІі» - ПРОСТО ПРО СКЛАДНЕ

 

20 червня зустріч у Шосткинська центральна міська бібліотека почалася з інтерв’ю викладача Шосткинського фахового коледжу СумДУ Павла Пати та Надії Медведкової. Павло відповів на питання кореспондента « Нейромережа, штучний інтелект. Це наше майбутнє?». Звучить його впевнене «Ні, це наше сьогодення!»

Та почалося все не сьогодні, а виявляється, у далекому 1940 році, коли було розроблено програму, яка працює за принципом людського мозку. Вперше її використали у 1954 році, а сьогодні на повну застосовують у фінансовій сфері, агробізнесі та при обробці природних мов.

Звичайно, спробували можливості штучного інтелекту. Ми малюємо – нейромережа вгадує. Ми намагаємось створити малюнок – нейромережа домальовує, бо знає наші наміри. Перш ніж відповісти на наше питання ( звичайно, ми його поставили, та про це трохи згодом) нейромережа відтворила у малюнках (подекуди ну дуууже чудернацьких) вислови «Піфагорові штани», «ділова ковбаса», «суп з котом» та інші.

То що ж було спочатку: курка чи яйце? Дуже розлога відповідь від ChatGPT на це філософське питання нас трохи здивувала. Штучний інтелект відповів нам, що все ж таки яйце, знесене істотами – попередниками птахів.

P.S. За допомогою штучного інтелекту можна згенерувати будь – який текст. Та гарантуємо, що про сьогоднішні виступи викладача Шосткинського фахового коледжу СумДУ Павла Пати, Надії Медведкової писали самі. Дякуємо також Дарині Дерюгіній за організацію заходу.

 

                                                                       

                                                                       

Переглядів: 70 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Понеділок, 29.04.2024