15:10
На своє професійне свято – ми знову туристи!

Цьогоріч у  Всеукраїнський день бібліотек ми відвідали одне з найстаріших міст України – Глухів, давню столицю , обитель трьох гетьманів: Івана Скоропадського, Данила Апостола та Кирила Розумовського. Це невеличке  місто (всього 36 тис. населення)  багате  історичними подіями,   культурними місцями та краєвидами. Відвідали ми найстарішу споруду Глухова - Миколаївську церкву (1695 р.) та Трьох-Анастасіївську церкву з усипальницею родини Терещенків. Здійснили прогулянку сквером, в якому знаходяться пам’ятники геніям духовної музики Максиму Березовському та  Дмитру Бортнянському. Не всім вдалося подолати  незліченні сходинки  туристичного символа Глухова - водонапірну вежу ( її висота - 41 м), де обладнано оглядовий майданчик.

Надзвичайно цікавою була екскурсія  в Музеї археології, що діє при Національному заповіднику «Глухів». Дуже сподобалась нам  і колекція дзвіночків, зібрана Іриною Колтаковою.  Ця найбільша колекція в Україні -  налічує 1995 експонатів

- зафіксована в Національному реєстрі рекордів України. До речі,  є в ній і декілька дзвіночків із Шостки

А ще  сфотографувалися біля нещодавно відкритого пам’ятника Тарасу Шевченку. Сповнені позитиву, емоцій та вражень повернулися до рідної Шостки.

 

  

 

 

 

Переглядів: 481 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 25.04.2024