День захисника  України –  це насамперед вияв любові до тих, хто  з честю і гідністю захищає нашу Батьківщину, відстоює свободу і незалежність в ім’я майбутнього. Це свято воїнів, що зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон України, лікарів, які в мирний час повертають поранених в АТО з того світу, волонтерів, на плечах яких тримається наша армія.

12 жовтня в центральній міській бібліотеці ім. Л. Толстого відбувся вечір військового патріотизму «Ви – сила і мужність. Ви – захист країни»,  на якому вшановано мужність та героїзм захисників України.

Учні  9-10-х класів ЗОШ №1, тріо «Мікс» та вихованці обласного Центру соціально-психологічної реабілітції дітей  прийняли участь в літературно-музичній композиції, переглянули слайд-програму та документальні фільми про українську армію.

Не  залишили байдужими присутніх і спогади  військового в/ч 3022  Ігоря Ляшенка про нелегку військову службу в зоні АТО.

«Большая благодарность нашим волонтерам. Все то, что было необходимо: и спальные мешки, и карематы, и термобелье – они, рискуя жизнью, привозили под обстрелами на передовую.  В данный момент служу в воинской части 3022,   занимаю должность инструктора по физической подготовке. До этого был в взводе спецназначения», – зазначив Ігор.

Страшну данину заплатило наше місто в боротьбі за вільну, незалежну Україну. Всі присутні схилили голови перед світлою пам’яттю наших земляків, загиблих героїв АТО.

Із зацікавленістю переглядали юнаки нові українські книги з виставки «З повагою і гордістю до захисників Вітчизни».

   

   

 

Переглядів: 583 | Додав: cbstolstogo | Дата: 12.10.2017 | Коментарі (0)

12 жовтня 2017 року, напередодні Дня Захисника Вітчизни, бібліотекарі бібліотеки – філіалу №1 ім. Чехова  на базі   Шосткинського вищого професійного училища  провели Годину патріотизму  для учнів навчального закладу. На зустріч з учнями прийшли учасники бойових дій на Сході України:

військовий священик (капелан) отець Сергій (Пранович), настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці у м. Шостка;

військовослужбовець ЗСУ Віктор Миколайович Осипенко (80-та десантна штурмова бригада);

Мирослав Віталійович Ляшок, доброволець полку «Азов» (2014 - 2015 рр.).

Гості розповіли  про нелегкі бойові  будні, умови життя воїнів на передовій. Вони – справжні герої. За це їм наша людська вдячність і низький уклін.

Такі зустрічі залишають у молодих душах віру у краще майбутнє України і нестримне бажання бути схожими на тих, хто зараз захищає суверенітет, свободу і цілісність нашої держави.

  

  

Переглядів: 559 | Додав: cbstolstogo | Дата: 12.10.2017 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Середа, 24.04.2024