10:06
Конституція – головний оберіг державності і демократії

Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України.

Історико-правовий екскурс  «Конституція України: від гетьмана до Президента» відбувся на юнацькому відділі центральної міської бібліотеки. Присутні – вихованці  обласного центру соціально-психологічної реабілітації дізналися про складний і тернистий шлях створення Основного Закону держави, зі стародавніми документами Київської Русі, про історію виникнення першої демократичної Конституції «Пакти й конституції законів і вольностей Війська Запорозького», яку склав відомий український гетьман Пилип Орлик.

Особливого святково-патріотичного настрою присутнім додали відео «Конституція України: її становлення та  тематична книжкова виставка «Конституція – головний оберіг державності і демократії». Виставка продемонструвала, яким складним був процес створення Конституції та відобразила найважливіші шляхи конституційного процесу.

  

 

Переглядів: 613 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Субота, 20.04.2024