Картини, рушники, серветки, панно, сорочки, сукні, сумочки, іграшки, вироби з паперових трубочок– все це вишите і зроблене умілими руками майстринь клубу «Елегант». Роботи жінок, які переносять нас в барвистий світ краси, можна побачити на виставці «Клуб «Елегант» запрошує», яка відкрилася 20 червня у центральній міській бібліотеці.

Лідія Олександрівна Проскурякова, керівник клубу, впевнена: слід зберегти для нащадків старовинні візерунки, техніки вишивки та їх кольорову гаму, відшукувати рідкісні орнаменти, на їх основі розробляти нові візерунки. Ніна Зікрань захопилась технікою плетіння з газетних трубочок. Досить незвично і водночас стильно виглядають різні вазочки, кошики, вазони для квітів, предмети посуду. Такі  речі можуть прикрасити інтер'єр будинку або дачі. Людмила Любимова, якій пішов дев'ятий десяток, представила на виставку  скатертину та серветки  у техніці хардангер. Текстильні ляльки Тільди  Лідії Проскурякової - найбільш зворушливі ляльки. У світі не знайти схожих ляльок Тільд, бо кожна з них - індивідуальна. Вишиті стрічками сумки ручної роботи Людмили Триголос – чудовий аксесуар для модниць.  Світлана Безменова,  яка є також  активним членом і воронізького  клубу «Відрада» зізнається: «Йду на заняття «Елеганта» як на побачення. Для мене це завжди радість творчості!»

 «Роботи всіх учасниць виставки просто чудові! Вони народжують масу позитивних емоцій, будять фантазію, жагу творчості, бажання щось створювати своїми руками», - діляться враженнями відвідувачі.

 «Дивлячись на красу, створену «золотими» руками жінок, дивуєшся, звідки стільки енергії та терпіння, адже ця робота вимагає багато часу та кропіткої праці. Їх запалу та енергії може позаздрити не одна творча особистість. Тож побажаємо їм і надалі творити дива, які нікого не залишають байдужими!» - закликала бібліотекар Любов Михайлова.  

Всіх шанувальників мистецтва запрошуємо відвідати виставку, яка буде відкрита до 18 липня.

  

  

Переглядів: 475 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.06.2017 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Субота, 20.04.2024