16:57
Конференція

http://auc.org.ua/sites/default/files/vor3.jpg

 

Галина Москаленко, інженер-програміст КЗ «Шосткинська міська ЦБС», керівник громадської організації «Сила інтелекту» взяла участь у початковій Конференції річного навчального циклу з розробки стратегії розвитку територіальних громад, яку проводила Асоціація міст України 7-8 червня в Києві.

Захід відбувся в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізується спільно з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

До участі у навчанні відібрано 67 громад з 22 областей. Кожна громада представлена двома учасниками – службовцем органу місцевого самоврядування, відповідальним за питання розвитку громади та представником місцевої громадської організації.

 

Команда PPV представила методологію та програму річного циклу навчання з розробки стратегій розвитку. Учасники висловили свої очікування від навчання.

Друга частина Конференції продовжилася роботою трьох окремих груп з командами тренерів.

Тренери обговорили з учасниками  питання -  що таке стратегічне управління розвитком і яка його принципова відмінність від інших видів управління, а також принципи та підходи до стратегічного управління розвитком територій.

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан наголосив на важливості розробки стратегій розвитку територіальних громад. «Стратегія розвитку громад розробляється не лише для притоку інвестицій чи поліпшення фінансового стану, а, у першу чергу, для того, щоб якість життя у громадах значно покращувалася і це відчували їх жителі», - підкреслив він. Звертаючись до представників ОТГ, Виконавчий директор АМУ зазначив: «Коли ви маєте стратегію дій, у вас немає проблем, а є лише перешкоди і шляхи їх подолання, окреслені покроково».

 

 

Переглядів: 625 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 29.03.2024