17:12
DOCUDAYS UA

10 грудня у світі відзначають Міжнародний день прав людини, заснований Генеральною асамблеєю ООН, бо саме в цей день в 1948 році Організація Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини

Сьогодні в Україні закінчується акція “16 днів проти насильства” - проти гендерно зумовленого насильства, проти насильства щодо жінок, тощо. І ми всі ці 16 днів говорили про те, що насильство не потрібно замовчувати, що потрібно звертатися за допомогою і звертатися до поліції, до соцслужб, отримувати допомогу і припинити коло насильства.

Фільм «Мовчазна війна» французької режисерки Манон Луазо,  який ми сьогодні дивилися чи  не найтяжчий з усіх які ми дивилися в кіноклубі DOCUDAYS UA .

Від початку конфлікту в Сирії тисячі жінок постраждали від зґвалтувань, що їх сирійський режим використовує як зброю у війні, коячи злочин проти людства. Жінки, які висловлюються в цьому фільмі, вирішили порушити мовчанку. Їхні свідчення – рідкісні, виняткові і дуже сумні. Вони – голоси невимовних злочинів режиму Башара аль-Асада.

Тема була дуже близька нам зараз, тому після закінчення фільму аудиторія просто вибухнула обговоренням, говорили всі і одразу.

Основна думка – права жінок потрібно захищати, як під час війни, так в мирні часи. Насильство - це страшний злочин, який неможна замовчувати, про це потрібно говорити, або навіть кричати. Тому наприкінці всі присутні отримали контакти для  питань звернень та повідомлень про/або від осіб, які постраждали від торгівлі людьми, домашнього насильства, насильства за ознакою статі, насильства стосовно дітей, або про загрозу вчинення такого насильства.

Перегляд відбувався при повній відсутності світла, але коли нам це заважало.

 

 

 

 

Переглядів: 113 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 09.05.2024