Сьогодні в Клубі... ми проводжали старий рік, бо в цьому 2022 році, це останнє засідання. Наступна зустріч буде вже в 2023.

Отже темою вибрали різдвяно новорічні пісні.

У світі існує безліч надихаючих і гарних пісень про Новий рік і Різдво. Частина з них написана давно, але при цьому абсолютно не старіють з часом, а стають дедалі популярнішими. Ці новорічні пісні із задоволенням співають як дорослі, так і діти. Інша частина - відносно нові, але модні і у всіх на слуху. Тому ідеально підходять для запалювальних новорічних вечірок і святкових дискотек.

І як же не згадати про наш "Щедрик". 100 років в цьому році відзначила найвідоміша колядка не тільки України, а й усього світу. 

“Дзвін дзвіночків” носить титул американської різдвяної пісні, яка найвідоміша у світі та яку найчастіше виконують. Написав її у 1857 році Джеймс Лорд П’єрпойнт до Дня подяки, але популярність вона здобула аж у 1940-х роках завдяки оригінальному виконанню Бінга Кросбі.

“Тиха ніч”, або Stille Nacht - інша відома різдвяна пісенька, що походить із Австрії. Її створив 1818 року композитор Франц Губер у різдвяний вечір, а того ж дня на урочистій месі він її представив прихожанам. Через деякий час пісня стала широко популярною у Європі, а зараз вона занесена до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Колядка Deck the Halls (“Прикрашаймо наші хати) - англійська колядка початку 18 століття. Її також дуже часто виконували під час зимових свят та використовували у різноманітних художніх творах. Історичні джерела свідчать, що сама мелодія походить з Уельсу 16 століття, а згодом її опрацював англійський музикант Томас Оліфант, завдяки якому вона й стала популярною.

Тож сьогодні завдяки цим та іншим різдвяним і новорічним пісням від українських та зарубіжних виконавців, нам вдалося  надовго створити приємну, теплу атмосферу.

 

 

Переглядів: 130 | Додав: cbstolstogo | Дата: 17.12.2022 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 09.05.2024