16:35
DOCUDAYS UA

Прекрасна, співуча, мелодійна - українська мова. І сьогоднішня зустріч в дискусійному клубі DOCUDAYS UA також була прекрасною, теплою, позитивною.

Спочатку ми поговорили про мову: Що це таке? Для чого вона потрібна? Чи потрібно її вивчати?

Потім пограли в мовні ігри та вікторини? Головний приз був - тлумачний словник української мови, який у чесному змаганні виборов пан Олексій.

Далі передивилися фільм українського режисера Сергія Лисенка "Мова".

«Якщо на Сході буде більше книжок, і їх будуть читати, то, можливо, нам більше не доведеться купувати бронежилети...», - говорить героїня фільму Анастасія Розлуцька.На Сході й Півдні України багато людей не володіють українською мовою. Активісти організовують безкоштовні курси для всіх охочих, а також привозять у міста й містечка книжкові ярмарки, музичні гурти, проводять зустрічі з письменниками. Літня слухачка курсів говорить: «Хочу вивчити українську мову, щоб більш ніхто не здумав мене «захищати» лише через те, що я говорю російською».

Ситуація напрочуд сучасна не дивлячись на те, що фільм було знято в 2015 році. Кожен із присутніх згадав свою власну історію, яка пов'язана з мовою. Вимкнули світло, а ми ще довго розмовляли при світлі ліхтариків.

Головне питання яке ми обговорювали: "Для чого потрібно вивчати українську мову?"  Відповіді були приблизно однакові.

 Кожен з нас повинен знати рідну мову та вивчати її. Знання рідної мови свідчить про високоосвіченість, духовність, культурність людини. Українська мова - мова нашої Батьківщини.  Ми - діти України, тому було б неправильно не знати рідної мови. До того ж, чим більше мов знає людина, тим краще. 

  

  

  

 

Переглядів: 119 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Середа, 08.05.2024