Несподівана зима. Так,  у листопаді прийшла справжня зима. Тому і вирішили в англомовному клубі поговорити сьогодні про зиму.

За вікном йде сніг, сніжинки м’які і кошлаті, схожі на шматочки пуху, який падає з дерев в червні. На вулиці тиша, весь світ затих, ніби його зараз вкривають м’якою ковдрою зі снігу перед сном. А якщо подивитися на небо, можна побачити тисячі сніжинок, танцюючих в небі свій особливий зимовий танець. Складається враження, що скоро прийде диво.

Романтикам до душі саме цей час: коли за вікном йде м’який сніг, можна затишно, влаштувавшись біля вікна, мріяти про щось теплом і світлому. Можна, взявшись за руки, пробігтися по свіжому хрусткому снігу, змахнути з гілки сніжок і розсміятися, тому що все навколо схоже на зимову казку, яку створила зима.

Unexpected winter. Yes, real winter came in November. That's why we decided to talk about winter today in the English club.

It is snowing outside the window, the snowflakes are soft and fluffy, like pieces of fluff that fall from trees in June. There is silence on the street, the whole world has fallen silent, as if it is now being covered with a soft blanket of snow before going to sleep. And if you look at the sky, you can see thousands of snowflakes dancing their special winter dance in the sky. One gets the impression that a miracle will come soon.

Romantics like this time: when soft snow is falling outside the window, you can comfortably sit by the window and dream about something warm and bright. You can, holding hands, run through fresh, crisp snow, brush snowballs off a branch and laugh, because everything around looks like a winter fairy tale created by winter.

  

 

Переглядів: 132 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.11.2022 | Коментарі (0)

Сніг, який так несподівано випав 19 листопада, не став на заваді зустрічі, в нашому музичному клубі. Звісно, адже ми говорили про Імре Кальмана. 

Імре Кальман — угорський композитор єврейського походження, один із засновників і найвизначніших представників віденської оперети.

Його величали «Королем оперети» і «Імператором Відня». Про нього ще за життя говорили, що він належить всьому світу. Його називали генієм, а друзі називали «похмурим ведмедем». Меланхолік і песиміст, скромна людина, який не вмів веселитися, але створив майже два десятка наповнених радістю, любов'ю і добром творів, що призводять в світ свята і торжества справедливості. Імре Кальман — майстер, який є одним з найвизначніших представників віденської оперети, що перетворив її з розважального в жанр наповнений реалізмом і психологічною глибиною.

  

 

 

 

Переглядів: 121 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.11.2022 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 09.05.2024