16:54
БУТИ САМА СОБІ ЦІЛЛЮ

  21 червня засідання літературного клубу «Магія читання» присвятили Ользі Кобилянській - письменниці-модерністці, учасниці феміністичного руху на Буковині і майстрині драматичної оповіді, близькій товаришці Лесі Українки.

«Бути собі ціллю» - таким гаслом керувалася письменниця. Авторка "Землі", "Царівни", "Людини" була людиною з європейським мисленням. Окрім літератури, Кобилянська цікавилася музикою – грала на фортепіано, цитрі, дримбі, непогано малювала, грала в театрі, навіть мріяла стати професійною актрисою. Любила верхову їзду. Цікавилася новинками моди, мала вишуканий смак і до глибокої старості зберегла струнку постать.

На зустрічі клубівці з захопленням переглянули документальний фільм із серіалу «Гра долі». Ольга Кобилянська». Фільм знімався на Буковині: в Чернівцях, в селі Димка, де мешкала Ольга Кобилянська і де нині знаходяться меморіальні музеї письменниці.

Емоційне обговорення тривало ще довго після завершення перегляду фільму. Пані Зоя поділилася своїми враженнями від перебування у чарівному місті Чернівці. Місті, в якому вулиця Ольги Кобилянської є візитною карткою міста.

                                                  

Переглядів: 65 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Понеділок, 29.04.2024