В п'ятницю зустрілися  в клубі DOCUDAYS UA  з 5-А класом ЗОШ №7(кл. керівниця Олена Павленко), для того щоб передивитися і обговорити фільм американського режисера Лі Гірша "Булер".

Спочатку ми з дітьми поговорили про проблему булингу та кібербулингу. Виявилося що присутні досить непогано знаються на цьому питанні. Вони впевнено відповідали на питання що таке булинг та кібербулинг, який буває булинг, чи знають вони приклади цих проявів?

Потім ми подивилися фільм. Він викликав бурю емоцій. 

Після перегляду дітям було надано творче завдання. Написати лист-підтримку героям фільму. Учні з радістю відгукнулися, а один лист було написано навіть англійською мовою. 

Захід змусив замислитися над проблемою і не допустити такого в їхньому класі.

  

  

 

 

Переглядів: 262 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.12.2021 | Коментарі (0)

                                                                                       

                                                                                                                 

                                                                                                                 Ми не такі як всі, ми трохи інші, -

                                                                                                                Коли нам важко, тихо пишем вірші

                                                                                                                 І просимо: не треба нас жаліти,

                                                                                                                А тільки серцем варто зрозуміти.

Кожному з нас хочеться жити повноцінним життям, спілкуватися один з одним і пізнавати нове. Люди з інвалідністю можуть бути обмежені фізично, але вони безмежні у своїх здібностях, талантах.

«Ти в цьому світі не один» - під такою назвою відбулася зустріч до Дня людей з інвалідністю, яку провели працівники бібліотеки-філіалу №1 для відвідувачів громадського об’єднання «Надія».

В теплій дружній атмосфері проходив цей захід. Разом з батьками молодь брала участь в літературній вікторині, веселих розважальних конкурсах та іграх.

А ще на учасників дійства чекав сюрприз – подарунки від спонсора – Людмили Євгеніївни Несвітайло (магазин «Пан і пані») та солодкий стіл від батьків.

Цей захід надає можливість кожному відчути свою важливість у цьому світі. Це приносить позитив як тим, хто допомагає, так і тим, хто цю допомогу отримує.

  

  

 

 

Переглядів: 197 | Додав: cbstolstogo | Дата: 16.12.2021 | Коментарі (0)

У далекому 1950 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала усім державам святкувати 10 грудня як День прав людини, бо саме в цей день в 1948 році цією ж організацією було прийнято Загальну декларацію прав людини. І саме сьогодні до нашої бібліотеки завітали учні 5-А класу ЗОШ N7(класний керівник Олена Павленко) на годину цікавого правознавства. І таки дійсно вона була цікавою.

Ми відповідали на питання вікторини, грали в ігри, дізнавалися різницю між правами та обов`язками, торкнулися болючої теми булінгу та кібербулінгу.

Підтримуємо Всеукраїнську акцію"16 днів проти насильства". 10 грудня в Міжнародний день захисту прав людини була екскурсія до Шосткинської міської бібліотеки учнями 5-А класу ШЗШ №7. Активною дискусією учні обговорили принципи Декларації прав дитини, свої права та обов'язки. Перегляд док.фільму "Булер" про відносини між підлітками, став центральною подією цього спільного заходу.

Було цікаво, весело, змістовно. Діти показали себе обізнаними, знаючими, розумними. Висловлювали свою точку зору та аргументували її. Час ми провели з користю, думаю будемо зустрічатися ще... #правалюдини, #тижденьправа, #16днівпротинасильства

  

  

 

 

Переглядів: 256 | Додав: cbstolstogo | Дата: 11.12.2021 | Коментарі (0)

Про Covid-сертифікати та про те, які права вони надають йшла мова під час онлайн зустрічі з головним юристом відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Юлією Зацаринною, яка відбулася 8 грудня. 

У зв’язку з пандемією коронавірусної хвороби виникає необхідність обмеження деяких прав громадян. Уникнути обмежень можна шляхом отримання Covid-сертифіката або міжнародного свідоцтва про вакцинацію. Юлія Володимирівна розповіла про правила роботи у ''жовтому'' та ''червоному'' рівнях епіднебезпеки та відповіла на запитання слухачів.

  

  

 

Переглядів: 545 | Додав: cbstolstogo | Дата: 08.12.2021 | Коментарі (0)

#КнигаНоворічнаАтмосфера

Новий фоточелендж від Шосткинської центральної міської бібліотеки. Запрошуємо усіх наших друзів приєднатися та вже сьогодні налаштувати себе на всі позитивні емоції, які викликають новорічні свята та улюблені книги. Умови читайте у відеопублікації.

 

 

  

  

  

  

 

 

 

 

 

Переглядів: 548 | Додав: cbstolstogo | Дата: 08.12.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 44 45 46 47 48 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Неділя, 19.05.2024