13:56
18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми

День, започаткований Європарламентом у 2007 році, коли це явище набуло загрозливих масштабів у світі. Торгівля людьми – це злочин, жертвами якого можуть стати чоловіки, жінки і діти як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації. Нині у світі понад 21 мільйон людей є жертвами примусової праці. На жаль, ця проблема актуальна і  для України. Наша країна ратифікувала у вересні 2010 року Конвенцію Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми. У вересні 2011 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про протидію торгівлі людьми». У 2011 році український парламент ратифікував ще один документ – Конвенцію Ради Європи № 201 про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насилля.

Торгівля людьми та експлуатація доведених до відчаю людей – загрози, що зростають в умовах економічної кризи та збройного конфлікту. Важка ситуація багатьох українців, зокрема, внутрішньо переміщених осіб, робить їх більш схильними приймати будь-які пропозиції працевлаштування.

Читальний зал центральної міської бібліотеки  ім. Л.Толстого  презентував для своїх читачів інформаційну виставку, матеріали якої розкривають  проблему торгівлі людьми, попереджають про небезпеку, застерігають,  та надають інформацію про законодавчі акти, прийняті в Україні, та міжнародні документи, ратифіковані протягом останніх років.

   

Переглядів: 451 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 29.03.2024